miercuri , 14 aprilie 2021 2:08 pm
Iasi booked.net
-1°C

Marinar român, printre persoanele răpite de pirații care au atacat o navă elvețiană în largul coastelor nigeriene

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, duminică, răpirea unui marinar român în atacul produs asupra unei nave sub pavilion elveţian, în largul apelor nigeriene, anunță Agerpres.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berna şi Ambasada României la Abuja, are în atenţie evenimentele legate de incidentul produs în largul apelor nigeriene la data de 22 septembrie 2018, în care a fost implicată o navă sub pavilion elveţian”, precizează MAE.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii celor două misiuni diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate.

„Din informaţiile obţinute de la autorităţile elveţiene, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului răpit se află şi un cetăţean român. Ambasada României la Berna menţine legătura permanentă cu Celula de Criza a MAE elveţian, iar Ambasada României la Abuja, cu autorităţile nigeriene competente pentru alte informaţii de interes în vederea soluţionării cazului”, se mai arată în informarea MAE.

Celula de Criză a MAE a fost activată la dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. Aceasta monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact permanent cu autorităţile locale şi cu armatorul, menţionează MAE.

O navă sub pavilion elveţian a fost atacată în largul apelor nigeriene, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe de la Berna; presa informează că 12 din cei 19 membri ai echipajului au fost răpiţi, transmite AFP.

Duminică, autoritatea maritimă din Nigeria a precizat naţionalităţile marinarilor răpiţi: şapte sunt sunt din Filipine şi câte unul din Slovenia, Ucraina, România, Croaţia, respectiv Bosnia-Herţegovina.

 

Sursa: Agerpres

Recomandări

MAE: Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe cetăţenii români care intenţionează să intre în Republica Bulgaria, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *