Ediția a II-a a evenimentului „Marea degustare în orb” a avut un real succes și anul acesta. Turneul pe echipe de degustare a avut loc La Castel.
16 echipe s-au înscris la linia de start, trei dintre acestea fiind declarate câștigătoare la final. Unul dintre premii a rămas acasă, la Iași. Pentru al doilea an, consecutiv, o echipă ieșeană a obținut un loc pe podium. De data aceasta locul II, deși anul trecut triumfase pe prima poziție. Sponsorii evenimentului sunt cramele ieșene.
Organizarea tuturor fazelor turneului a avut un comitet organizator format din 5 persoane (Liviu Hutanu – somelier Fenice Palas, John Vranescu- somelier Carbon, Baluta Catalin – somelier Produse Moldovenești, Laura Daps, Cornel Bucur, Costel Agape- somelier Bolta Rece).
Comitetul organizator a prevăzut selecția vinurilor, servirea lor și numirea membrilor juriului.
Directorul concursului a supravegheat regularitatea operațiunilor relative concursului, a luat decizii la cald pentru a stinge eventualele controverse prin decizii corecte și trasparente.
Au fost servite 15 vinuri:
– 5 albe
– 5 rosii
– 1 spumant
– 3 roze
– 1 dulce
Vinurile de provenienta au fost din toate zonele țării, de anul acesta au fost introduse si 4 (patru vinuri din Republica Moldova, in care un soi (soiuri românești/moldovenesti și internaționale) a avut minim 80%, vinuri in care nu a existat barique in excedent pentru a nu influenta autenticitatea inclusiv recunoasterea soiului.