Marea Britanie începe din acest an vaccinarea anti-HPV a băieților, estimând că va preveni peste 100.000 de cazuri de cancer în următoarele 4 decenii

Date:

Marea Britanie începe din luna septembrie vaccinarea anti-HPV a băieților, estimând că va preveni peste 100.000 de cazuri de cancer în următoarele patru decenii prin intermediul programului său finanțat din fonduri publice.

Astfel, începând din septembrie, băieții cu vârsta de 12 și 13 ani din Marea Britanie vor fi vaccinați anti-HPV în cadrul programului extins de imunizare.

Marea Britanie a început un program public de vaccinare anti-HPV la fete în 2008, iar studiile realizate până acum arată că programul de imunizare a redus semnificativ rata îmbolnăvirilor de cancer de col uterin.

În Anglia, programul de vaccinare anti-HPV demarat în 2008 a redus numărul de infecții cu 86% în rândul femeilor cu vârsta între 16 și 21 de ani.

De asemenea, un studiu realizat în Scoția arată că programul de imunizare a redus cu 71% numărul de cazuri de cancer de col uterin la femei.

Experții Public Health England (PHE) estimează că vaccinarea anti-HPV va preveni apariția a 64.000 de cazuri de cancer de col uterin și a 50.000 de alte cazuri de cancer până în 2058.

De altfel, extinderea programului la băieți este susținută de mulți specialiști.

“Vaccinul anti-HPV protejează cu succes de 10 ani fetele de a dezvolta cancer de col uterin la maturitate. Băieții vaccinați vor fi protejați de cancer penian și rectal și vor avea riscuri mai mici de a dezvolta cancer de cap și gât”, a afirmat Robin Weiss, profesor de oncologie virală la University College London, citat de Reuters.

Ultimele date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că anul trecut s-au înregistrat 570.000 de noi cazuri de cancer de col uterin pe plan mondial și peste 310.000 de decese din cauza bolii.

România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu alocă bani pentru vaccinarea anti-HPV. În prezent, vaccinarea anti-HPV este inclusă în Programul Național de Imunizare din România, la categoria “grupuri populaționale la risc”, însă nu este decontată.

În fiecare an, peste 4.000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, înregistrându-se anual peste 1.900 de decese cauzate de această boală.

Anul trecut, mai multe organizaţii neguvernamentale au cerut Guvernului și Ministerului Sănătăţii începerea vaccinării anti-HPV. Vaccinul este recomandat fetițelor cu vârsta cuprinsă între 11 – 14 ani, cu acordul părinților.

Recent, o licitaţie pentru achiziţia de vaccinuri anti-HPV a fost finalizată de Ministerul Sănătății, însă nu este clar cum se va derula programul și câte persoane vor fi imunizate, completează 360medical.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Iasul este nominalizat la 4 categorii ale competiției Destinația Anului 2024

Iașul nostru, Palatul Culturii, Casa Muzeelor, Pleiada Boutique Hotel...

Sărbătoarea Florilor FloralIS revine la IAȘI în perioada 26 – 28 aprilie 2024

În perioada 26 - 28 aprilie 2024 Iașul va...

Descoperă calea către succesul copilului tău: PARENTX IAȘI – Resursa Copiilor Împliniți

Într-un efort de a redefini experiența educației pentru părinți...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...