marți , 9 martie 2021 12:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

Manifestări în aer liber, la Iași! Vor fi prezenți și jandarmii

În perioada 18-20 septembrie a.c. jandarmii ieșeni vor continua desfășurarea activităților pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2.

Se vor lua măsuri de asigurare a ordinii publice la serie de manifestări culturale și sportive care se vor desfășura în aer liber. Avem în vedere festivitățile de absolvire organizate de U.M.F. Iași, crosului TRAIL La Cabană, dar și turneul internațional de tenis Concord Iași Open.

Totodată, efectivele de jandarmi vor acționa în cooperare cu Poliția, în mediul urban și rural, prin constituirea patrulelor mixte de ordine publică.

Conflic în parcare

În cadrul misiunilor de patrulare, marți, 15 septembrie a.c. în jurul orei 20.30, un echipaj de jandarmi aflat pe str. Străpungerea Silvestru a intervenit pentru restabilirea ordinii publice în zona parcării din fața Gării Iași, unde două persoane țipau și își adresau reciproc injurii, tulburând ordinea publică.
Jandarmii au intervenit pentru aplanarea situației, iar după legitimarea și stabilirea identității cele 2 persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare de 1600 lei.

Miercuri, 16 septembrie 2020, în jurul orei 12.00, un echipaj mixt de ordine publică jandarm-polițist a intervenit în satul Cârlig, unde doi bărbați adresau injurii și expresii jignitoare unei alte persoane. După restabilirea ordinii și aflarea identității celor în cauză, deoarece inițial au refuzat legitimarea, cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 2000 lei.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsuri de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice. Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţe 112.

Recomandări

TUIASI, singura universitate din Iași inclusă în clasamentul internațional „QS World University Rankings by Subject”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) este singura instituție de învățământ superior din Iași …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *