miercuri , 1 decembrie 2021 8:48 am
Iasi booked.net
-1°C

Managerul spitalului Suceava spune că în cazul pacienţilor ventilaţi mortalitatea este de 90%. Cere populaţiei responsabilitate civică

Numărul pacienţilor cu forme grave şi medii de COVID-19 internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava înregistrează o scădere, cazurile externate fiind mai multe decât cele internate, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Anatolii Buzdugan, citat de Agerpres.

Potrivit lui Buzdugan, se menţine „un platou în jurul cifrei de 400”.

La rândul său, directorul medical al SJU Suceava, Valeriu Gavriliu, a precizat că, în prezent, în spital sunt 632 de pacienţi, dintre care 451 cu COVID-19.

El a spus că 101 dintre pacienţii cu COVID-19 sunt asimptomatici, 21 sunt la ATI, dintre care opt erau ventilaţi mecanic.

Numărul pacienţilor asimptomatici a crescut în Spitalul Judeţean în ultimele zile, deci avem un număr de pacienţi mai mare cu forme asimptomatice, iar la formele medii suntem undeva la nivelul ultimei săptămâni. Situaţia se menţine, cumva, pe formele medii şi grave”, a spus Buzdugan, adăugând că în cazul pacienţilor ventilaţi mortalitatea este de circa 90%.

El a făcut apel la populaţie să respecte „cu stricteţe” măsurile impuse de autorităţi, cele de igienă personală şi distanţare socială pentru evita „anumite evoluţii nefavorabile” în răspândirea infecţiei cu noul coronavirus pe raza judeţului Suceava.

Nu îşi doreşte nimeni în momentul de faţă să avem o creştere importantă sau o răspândire importantă care ar putea să pună presiune mare pe spitalul Suceava care, cu siguranţă, dacă se va întâmpla nu ne va destabiliza. Noi suntem pregătiţi pentru orice situaţie, chiar şi una nefavorabilă, dar cred că, până în momentul de faţă, această naţiune a plătit greu datorită evoluţiei epidemiei în ţară şi nimeni nu-şi doreşte ca să cheltuim în continuare foarte mulţi bani cu îngrijirea pacienţilor. Respectaţi regulile impuse de autorităţi, distanţarea socială, purtarea măştii, spălatul pe mâini. Nu-şi doreşte nimeni ca Suceava, şi se poate întâmpla lucrul ăsta, să intre în carantină încă o dată. Responsabilitate civică în primul rând.”, a spus Buzdugan.

Recomandări

Candidatura Ralucăi Neagu, soția city-managerului Petru Movila, pentru funcția de manager la Sf. Spiridon, a fost respinsă

Lupta pentru funcția de manager la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” se dă între …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *