joi , 21 octombrie 2021 8:42 am
Iasi booked.net
-1°C

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase IAȘI, dr. Florin ROȘU: ”Niciunul din pacienţii internați la ATI nu e VACCINAT”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, susţine că în cele două secţii de terapie intensivă ale spitalului sunt internaţi 17 bolnavi COVID-19 cu forme severe, însă niciunul nu este vaccinat.

Medicul Florin Roşu a declarat că în spital mai sunt 13 locuri libere pentru bolnavii COVID cu forme medii spre severe, în timp ce secţiile de terapie intensivă funcţionează la capacitate maximă.

„Bolnavii cu forme medii spre severe pot deveni oricând cazuri care să necesite internare la terapie intensivă. În cele două terapii intensive îngrijim 17 bolnavi, cu vârsta cuprinsă între 42 de ani şi 81 de ani. Din nefericire niciunul dintre pacienţii de la terapie intensivă nu este vaccinat”, a declarat medicul Florin Roşu.

Managerul spitalului ieşean afirmă că aşteaptă decizia guvernanţilor privind administrarea celei de a treia doze de vaccin.

„Vaccinarea, dublată de purtarea măştii de protecţie, inclusiv în spaţiile aglomerate, trebuie să devină obligativitate. Noi, ca şi corp medical, aşteptăm decizia de iniţiere a administrării celei de a treia doza vaccinală cât mai repede posibil„, a afirmat managerul spitalului de Boli Infecţioase Florin Roşu.

Recomandări

Un BEBELUȘ s-a născut INFECTAT cu COVID-19 la Maternitatea ”Elena Doamna” IAȘI

Medicii ieșeni au depistat primul nou-născut infectat încă de la naștere! La Maternitatea „Elena Doamna”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *