joi , 21 octombrie 2021 9:04 am
Iasi booked.net
-1°C

Mâine, intrarea liberă la muzeele literare din cadrul Muzeului Național al Literaturii Române Iași

În prima duminică a lunii iulie, intrarea la muzeele literare din cadrul Muzeului Național al Literaturii Române Iași este liberă.

Muzeul Național al Literaturii Române din Iași a luat ființă ca instituție cu personalitate juridică în toamna anului 1990 prin desprinderea secției de literatură din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

S-a considerat că 10 muzee de acelaşi profil vor fi mai bine conduse şi vor avea mai bune rezultate fiind organizate într-o structură instituţională unitară. În cei 30 ani de existenţă ai Muzeului Național al Literaturii Române Iaşi s-a dovedit că principiul specializării, atunci când este aplicat consecvent, poate da rezultate foarte bune.

Instituţia a crescut de la 10 la 14 muzee și puncte muzeale; rezultatele cercetărilor specialiştilor (reeditări, ediţii de documente – corespondenţă – manuscrise) sunt bine cunoscute; mai multe clădiri din categoria monumentelor istorice au fost restaurate; patrimoniul artistic şi cultural ieşean, Iaşul însuşi, este mai bine cunoscut în ţară prin expoziţiile noastre itinerante; fondurile documentare, bunurile de patrimoniu cultural-naţional din Iaşi sunt promovate şi cunoscute datorită participării specialiştilor noştri la congrese, simpozioane, sesiuni de comunicări.

Recomandări

Intrare gratuită la muzeele literare ieșene astăzi, 6 septembrie

Vizitarea muzeelor aflate în administrarea Muzeului Național al Literaturii Române Iași este gratuită în prima …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *