miercuri , 5 august 2020 11:29 am
Iasi booked.net
-1°C

Mâine încep înscrierile pentru “bac”-ul din toamnă

Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat mai au încă o şansă în cea de-a doua sesiune, care va începe pe 24 august. De asemenea, la această sesiune se pot înscrie şi cei care nu au putut participa în prima sesiune de anul acesta.

Astfel, candidaţii se pot înscrie la secretariatele unităţilor de învăţământ începând de luni, 13 iulie, şi până pe 24 iulie, cererile de înscriere putând fi trimise prin mijloace electronice, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat vor debuta în 24 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, şi vor continua cu proba obligatorie a profilului, care va avea loc în data de 25 august. Proba la alegere a profilului şi specializării este programată pentru ziua de miercuri, 26 august.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie.

În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea şi recunoaşterea nivelurilor de competenţă. Afişarea rezultatelor iniţiale la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie, în aceeaşi zi putând fi depuse contestaţii, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe 5 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.

Recomandări

Pregătiri pentru BAC-ul de toamnă

A fost aprobat calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului naţional de Bacalaureat. Acesta urmează să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *