joi , 2 decembrie 2021 9:01 am
Iasi booked.net
-1°C

Mai mulți șoferi au rămas fără permisul de conducere după ce s-au urcat băuți la volan

Un șofer s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii din Iași l-au depistat în trafic sub influența alcoolului. Controalele polițiștilor în trafic vor continua și în perioada următoare, iar șoferii prinși pe picior greșit vor avea de dat explicații.

Zilnic, la Iași sunt desfășurate controale în trafic. Polițiștii Serviciului Rutier Iași au depistat pe raza comunei Popricani un bărbat care conducea un auto, având în urma testării cu aparatul alcooltest valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă. Aceiași polițiști au oprit pentru control, pe DJ 248 A, în comuna Voinești, o autoutilitară condusă de un bărbat de 53 de ani. Acesta a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Republica Moldova, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului.

De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul deține permis de conducere emis de autoritățile române, însă acesta nu este corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul, uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar cercetările continuă.

Recomandări

Cât M.A.I răbdăm? Polițiștii încep protestele

Aceasta este întrebarea care ar trebui să fie pe buzele fiecărui polițist în această perioadă. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *