vineri , 30 octombrie 2020 10:02 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mai mulți muncitori ai Conest SA au fost depistați cu CoVid-19. Ancheta epidemiologică ar putea duce la întârzierea lucrărilor

Conform ultimelor informații deținute de reporterii BZI, la firma de construcții Conest SA au fost identificate mai multe persoane infectate cu CoVid-19. Este vorba în special de muncitorii folosiți la șantierele din municipiu. Deocamdata nu se cunosc informații despre impactul real al focarului.

În momentul de față sunt 21 de persoane în evaluări la Spitalul de Boli Infecțioase, iar formele simptomatice vor fi trimise la Spitalul CFR Iași. Totodată se așteaptă răspunsul anchetei epidemiologice de la Direcția de Sănătate Publică Iași pentru a vedea cât s-a extins focarul”, a precizat prof.dr. Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Sute de ieşeni se plâng că din cauza şantierului din Tudor Vladimirescu, sunt cozi uriaşe de maşini, iar timpul petrecut în trafic s-a triplat efectiv, faţă de perioada de până la începutul şcolii. Şi mai grav este faptul că nimeni de la SC Conest SA nu lucrează în aceste momente pe şantierul din Tudor Vladimirescu, aşteptând probabil să vină iarnă, ca să mai treacă timpul şi ei să încaseze banii ieşenilor.

Proprietarii de fast-food-uri se gândesc serios să se reorienteze. Șantierul Conest a blocat activitatea agenților economici, care sunt în pragul falimentului, iar zeci de angajați riscă să rămână pe drumuri. Șefii firmei de construcții promit că termină lucrările peste două luni

Pe lângă pandemia de COVID-19 și lipsa studenților, oamenii de afaceri din campus se confruntă și cu un șantier deschis de Primăria Iași pentru reabilitarea liniei de tramvai, mai notează bzi.ro.

Modul în care sunt executate lucrările este sancționat de proprietarii afacerilor de tip fast-food. Trecătorii evită zona tocmai pentru că este impracticabilă. Vânzătorii de la chioșcurile de alimentație publică nu au de ales decât să observe că numărul clienților scade în fiecare zi din cauza accesului.

Iar acum, de la această anchetă epidemiologică la Conest SA, lucrările pe șantiere riscă să fie întârziate și mai mult, notează sursa citată.

Recomandări

Protest în Campusul „Tudor Vladimirescu” din Iași!

Mai mulţi patroni din industria HoReCa au protestat, ieri, la Iaşi în Campusul Studenţesc „Tudor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *