marți , 7 decembrie 2021 8:20 am
Iasi booked.net
-1°C

Mai mulţi medici din Iași nu au fost acceptați să doneze plasmă, deşi aveau anticorpi după infecţia cu COVID-19

Mai mulţi medici din Iași, care s-au prezentat să doneze plasmă pentru a ajuta bolnavii de COVID-19, au fost refuzaţi la Centrul Regional de Transfuzii Iaşi.

Potrivit realitateadeiași.net, motivul pentru care au fost respinși este cel puțin ciudat. Aceștia nu au un test PCR pozitiv iniţial, adică nu pot dovedi că avut COVID-19 şi nici teste PCR negative ulterioare. Totușim aceștia au dovedit că anticorpi.

Medicii au fost asimptomatici, nu au fost internaţi în spital, şi pentru lipsa biletului de externare şi a testului PCR iniţial, precum şi cel final care se realizează în unitatea medicală, au fost declaraţi neeligibili, mai notează sursa citată.

Ordonanţa cu privire la donarea, testarea şi transfuzia de plasmă convalescentă prevede că pentru a fi eligibil, donatorul trebuie să respecte aceleaşi criterii ca în cazul donatorului sangvin; în plus, trebuie să facă dovada că a trecut prin boală, dar în cadrul unei unităţi medicale.

La CRTS Iaşi, până în prezent au fost acceptaţi şapte donatori, recoltându-se în total cinci doze de plasmă convalescentă, toate, în urma testării la Bucureşti, fiind transferate la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“. Aici, dozele au fost trasfuzionate la patru pacienţi.

Recomandări

Cehia vrea să introducă vaccinarea obligatorie: „Este clar că Europa se îndreaptă către vaccinarea obligatorie anti-COVID-19”

Ministerul Sănătăţii din Republica Cehă pregăteşte cadrul legislativ pentru vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 a persoanelor cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *