luni , 29 noiembrie 2021 12:16 am
Iasi booked.net
-1°C

Mai multe persoane au protestat în CUG, nemulţumite că în locul unui parc ar urma să fie construit un bloc (VIDEO)

Câteva zeci de persoane au protestat, ieri după-amiază, în cartierul ieşean Nicolina, nemulţumite că un parc din zonă va fi distrus, iar în locul acestuia va fi ridicat un bloc cu zece etaje.

Locatarii de pe strada Răzoarelor din municipiul Iaşi spun că nu înţeleg de ce Primăria şi-a dat acordul ca între blocuri să fie ridicat un imobil cu zece etaje, în loc să fie modernizat parcul din zonă.

„De 30 de ani locuim aici şi nu înţelegem cum e posibil aşa ceva. Am depus plângeri peste tot, am fost şi la Primărie în audienţă, ne-au spus că locatarii au fost de acord, dar noi nu am semnat nimic, nu ne-a întrebat nimeni nimic. Ne-am trezit într-o dimineaţă că au venit şi au pus gardurile astea în parc. Cum să faci bloc cu zece etaje la doar câţiva metri de alte blocuri?”, a spus unul dintre participanţii la protest, scrie news.ro.

Un alt locatar a propus ca oamenii să meargă să protesteze în faţa Primăriei dacă lucrurile nu se vor rezolva.

La eveniment a fost prezent şi deputatul PNL Marius Bodea, el precizând că legea spune clar că acolo unde sunt spaţii verzi nu se dau autorizaţii de construcţie.

În Consiliul Local, tema imobilului de pe strada Răzoarelor a fost discutată în şedinţa de miercuri, iar primarul Mihai Chirica i-a acuzat pe reprezentanţii PNL că „întărâtă în mod fals şi samavolnic o parte a populaţiei”.

Primarul Chirica a spus că dreptul la proprietate este garantat prin Constituţie şi că „un edil nu se poate împotrivi acestui drept, indiferent de numele proprietarului”.

Chirica nu a precizat dacă Primăria va eliba autorizaţia de construire în zona respectivă.

Recomandări

Spitalul de Boli Infecţioase îşi redeschide Secţia de ATI pentru pacienţii non-Covid

Măsura va fi urmată pe 1 decembrie şi de alocarea a 60 de paturi pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *