luni , 9 decembrie 2019 6:09 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mai multe persoane au ajuns la spital după ingestia voluntară de medicamente. O femeie a înghițit 90 de comprimate

În Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“ Iași au ajuns mai multe persoane după ce au încercat să îşi încheie socotelile cu viața.

O femeie în vârstă de 66 de ani din Vlădeni a înghiţit aproximativ 90 de comprimate, aceasta nefiind la prima “abatere” de acest gen. Aceasta a înghițit comprimate de Bromazepam, care este folosit în special pentru a reduce stările de agitaţie şi de tensiune psihică, având proprietăţi sedative, favorizând somnul şi având totodată efecte asemănătoare cu diazepamul. Starea sa este una foarte gravă, fiind în comă de gradul III, intubată şi ventilată mecanic. Momentan se află internată la Toxicologie, pe Anestezie şi Terapie Intensivă, primind tratament medical. „A primit tratament şi a fost stabilizată în UPU, fiind o intoxicaţie voluntară în scop suicidar cu benzodiazepine. Pacienta are istoric depresiv şi multiple tentative de suicid prin ingestia de medicamente din medicaţia proprie“, transmite prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Un alt caz a fost cel al unui bărbat de 49 de ani din comuna Răchiteni care, încercând să îşi pună capăt zilelor, a băut aproximativ 100 de mililitri de clor. A ajuns în UPU, unde a fost evaluat şi stabilizat, iar ulterior internat tot pe secția de Toxicologie.

Recomandări

Infirmieră cu o alcoolemie uriașă

O infirmieră de la Spitalul ‘Sf. Spiridon’ din Iaşi, a venit beată la muncă, iar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *