marți , 18 ianuarie 2022 4:23 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mai multe companii din Iași recrutează ucenici

Primarul Mihai Chirica a semnat contractele de parteneriat încheiate între companiile care au solicitat formarea profesională în sistem dual a elevilor pentru diverse calificări cerute pe piața muncii și unitățile școlare de profil.

Conform planului de școlarizare aprobat pentru anul școlar 2021 – 2022, în urma centralizării cererilor operatorilor economici parteneri de practică vor fi create clase organizate în sistem dual în cadrul a cinci unități școlare aflate în administrarea municipalității ieșene, cu un total de 116 elevi.

Astfel, 14 elevi ai Colegiului Tehnic „M. Sturdza” Iași vor învăța meseria de sudor, urmând a activa în viitor în cadrul SC Arcelor Mittal Tubular Products Iași. Aceeași unitate va pregăti 14 operatori pentru mașini cu comandă numerică  pentru SC Borgwarner Romania SRL. La rândul ei, firma Omco România a bătut palma cu Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași pentru pregătirea altor 14 elevi ca operatori la mașini cu comandă numerică, în vreme ce 14 tineri se vor califica ca dulgheri în cadrul SC Innovate IT SRL.

 De asemenea, SC Arcelor Mittal Tubular Products va ajuta la școlarizarea a 14 electrici din cadrul Liceului Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași, Lidl, Penny și Selgros vor recruta 18 lucrători comerciali din cadrul Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași, iar Aerostar Bacău se pregătește să califice 28 de elevi pentru meseria de lăcătuși construcții structuri aeronave într-un parteneriat cu Liceul Tehnologic de Transporturi și de Construcții Iași.

Recomandări

„Deprinderi pentru viaţă” – program de formare a cadrelor didactice din Iaşi

În cadrul proiectului „Deprinderi de viaţă, valori şi (inter)acţiuni”, iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *