Mai bine de jumătate din dozele de vaccin antigripal primite, administrate până în prezent la Iași

Date:

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă în această perioadă la nivelul județului Iași. Până în momentul de față s-au administrat 38.322 de doze vaccin antigripal din totalul de 54.913 doze primite.  Reamintim că în data de 11 noiembrie 2021, au ajuns la Iași 18.308 doze, reprezentând a patra tranşă de vaccin antigripal. Acestea sunt repartizate la cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare a demarat la jumătatea lunii octombrie odata cu repartizarea a 13720 de doze de vaccin antigripal, reprezentând prima tranșă de vaccinuri. A urmat a doua tranșă, constând în 9154 doze și pe 3 noiembrie au ajuns la Iași încă 13.731 doze de vaccin antigripal. În primele trei etape, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a distribuit dozele pentru imunizarea împotriva gripei de sezon a copiilor înscriși la cabinetele medicilor de familie, a copiilor din instituțiile sociale, a personalului medico-sanitar din unitățile medicale, precum și a persoanelor instituţionalizate din căminele de bătrâni și unitățile medico-sociale.

În continuare, campania vizează reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon. Sunt vaccinate gravidele, persoanele cu vârsta peste 65 de ani (cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat). De asemenea, sunt imunizati copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar si personalul medico-sanitar, conform recomandărilor Organizaţia Mondiale a Sanatatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Tu ți-ai plănuit VACANȚA? Zbor DIRECT de pe Aeroportul IAȘI către LONDRA

Dacă ai de gând să mergi într-un city-break în...

PNL Neamț: ”Solicităm DEMITEREA șefului DRDP IAȘI”

Șefii PSD Neamț, Ionel Arsene, Adrian Niță și Daniel...

Peste 300 de amenzi și 32 de permise de conducere REȚINUTE marți de polițiștii IEȘENI

Poliţiştii ieşeni au intervenit marți la peste 100 de...