joi , 20 ianuarie 2022 11:23 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mai bine de jumătate din dozele de vaccin antigripal primite, administrate până în prezent la Iași

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă în această perioadă la nivelul județului Iași. Până în momentul de față s-au administrat 38.322 de doze vaccin antigripal din totalul de 54.913 doze primite.  Reamintim că în data de 11 noiembrie 2021, au ajuns la Iași 18.308 doze, reprezentând a patra tranşă de vaccin antigripal. Acestea sunt repartizate la cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare a demarat la jumătatea lunii octombrie odata cu repartizarea a 13720 de doze de vaccin antigripal, reprezentând prima tranșă de vaccinuri. A urmat a doua tranșă, constând în 9154 doze și pe 3 noiembrie au ajuns la Iași încă 13.731 doze de vaccin antigripal. În primele trei etape, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a distribuit dozele pentru imunizarea împotriva gripei de sezon a copiilor înscriși la cabinetele medicilor de familie, a copiilor din instituțiile sociale, a personalului medico-sanitar din unitățile medicale, precum și a persoanelor instituţionalizate din căminele de bătrâni și unitățile medico-sociale.

În continuare, campania vizează reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon. Sunt vaccinate gravidele, persoanele cu vârsta peste 65 de ani (cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat). De asemenea, sunt imunizati copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar si personalul medico-sanitar, conform recomandărilor Organizaţia Mondiale a Sanatatii.

Recomandări

54.196 de ieșeni s-au vaccinat antigripal

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă în această perioadă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *