marți , 30 noiembrie 2021 5:39 pm
Iasi booked.net
-1°C

Magistrații Tribunalului Iași susțin că școlile sunt închise ilegal

Reprezentanții mai multor școli și grădinițe private au decis să atace în instanță o hotărâre a CJSU Iași. Decizia a fost luata dupa hotararea autorităților de a opri învățământul „față-în-față” și de a introduce obligativitatea celui online. Decizia a fost contestată la Tribunalul Iași, în contencios administrativ, Astazi judecatorii au decis anularea art.8 si art 9 din Hotararea nr.76/04.11.2020:

Instanța respinge excepţia lipsei de interes a reclamanţilor, invocată de pârât. Admite în parte acţiunea formulată de reclamanţii ŞCOALA PRIMARĂ „HANSEL UND GRETEL” IAŞI, GRĂDINIŢA „EURO KID” IAŞI, GRĂDINIŢA „MONTESSORI SCHOOL OF IAŞI”, ASOCIAŢIA ENALURE – GRĂDINIŢA „WALDORF ENALURE” IAŞI, GRĂDINIŢA PENILLA, GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT „CĂSUŢA ZÂNELOR” IAŞI, ASOCIAŢIA KIDS HEAVEN – GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT „KIDS HEAVEN” IAŞI, ŞCOALA PRIMARĂ „MONTESSORI SCHOOL OF IAŞI”, ŞCOALA PRIMARĂ „ATELIER NR. 1” IAŞI, GRĂDINIŢA „ATELIER NR. 1” IAŞI, ASOCIAŢIA „HOP SCOTCH EDUCATION” – GRĂDINIŢA „HOPSCOTCH”, SC GRĂDINIŢA KITTY SRL, ASOCIAŢIA ŞCOLILOR PARTICULARE – ASP, în contradictoriu cu pârâtul COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ IAŞI prin PREFECTUL JUDEŢULUI IAŞI. Anulează în parte Hotărârea nr. 76/ 04.11.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, respectiv prevederile art. 8 şi art. 9 din hotărâre. Respinge cererea de suspendare a executării art. 8 şi 9 din Hotărârea nr. 76/ 04.11.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. Ia act că reclamanţii nu au solicitat cheltuieli de judecată”, au precizat joi magistrații din cadrul Tribunalului Iași. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Hotărârea din data de 4 noiembrie, mai exact articolele referitoare la suspendarea activităților didactice în Mun. Iași nu mai produce efecte juridice în prezent, având în vedere că pe data de 09.11.2020 a intrat în vigoare ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 5972/2020, care reglementează anumite măsuri în domeniul respectiv. a precizat la acea vreme prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

Recomandări

TUIASI va ajuta financiar 22 de studenți să-și transforme ideile de afaceri în realitate

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a obținut finanțare pentru un proiect finanțat cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *