duminică , 21 aprilie 2019
Iasi booked.net
-1°C

MADE IN CHINA: container cu îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, în Portul Constanța Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, articole vestimentare şi încălţăminte, în valoare de peste 3.910.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 06.11.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Administratorul societăţii comerciale este un cetăţean polonez, în vârstă de 54 de ani.

În urma controlului, au fost descoperite 6.240 articole vestimentare şi incălţăminte  (ghete și treninguri) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de aproximativ 3.914.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandări

Captură record de haine, încălțăminte și parfumuri la vamă

O captură record a fost anunțată la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, unde vameșii au descoperit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *