joi , 24 ianuarie 2019
Iasi booked.net
-1°C

LUPTA cetățenilor pentru AUTOSTRADĂ. Sute de mașini vor pleca în marș spre Guvern, pentru a cere echitate pentru Moldova

Mai sunt 10 zile până la cel mai mare marș motorizat organizat vreodată în România!

Ieșenii se pregătesc să plece într-o coloană de sute de mașini către București, pentru a le transmită răspicat politicienilor că s-a terminat epoca amăgelilor. Aproximativ 1.000 de mașini din întreaga regiune de est a țării vor pleca în marș spre sediul Guvernului, cerând echitate pentru Moldova.

Acțiunea va avea loc sâmbătă pe 19 mai 2018, iar plecarea din Iași va fi la ora 07:00, din Piața Unirii. Punctul de întâlnire al coloanelor formate din Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Galați și Brăila va fi în jurul orei 12:00, la Tișița. De aici, coloana întregită va pleca spre București, ora aproximativă a sosirii în capitală fiind 17:00.

Miercuri seară, membri ai societății civile au împărțit mii de fluturași pe străzile din Iași, pentru a chema la marș cat mai mulți cetățeni interesați de viitorul Moldovei. Campania de promovare offline este demarată de mai bine de o săptămână și se va încheia înainte de eveniment. De asemenea, mii de moldoveni au auzit deja de marea acțiune de pe 19 mai din mediul online, unde este foarte răspândită această informație.

”Scopul acestui marș este să obligăm factorii responsabili de dezvoltarea infrastructurii rutiere din România să-și asume măsuri concrete, transparente și reale pentru demararea lucrărilor de construire a autostrăzilor din Moldova, a autostrăzii A 8, Ungheni – Iași – Târgu Mureș precum și a autostrăzii A 7, Suceava – Bacău – București”, au declarat organizatorii.

La marș sunt așteptați toți ieșenii care doresc să ajute regiunea și, implicit, comunitatea din care fac parte să se dezvolte. Aceștia pot participa cu motocicleta, autoturismul, dubă, camion, TIR etc.

Organizatorii evenimentului sunt Asociațiile ”Împreună pentru A8” și ”Moldova vrea autostradă”.

Orice alte detalii legate de eveniment se pot obține la adresa de email: autostradaa8@gmail.com, precum și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Impreuna-pentru-A8-106056433546849/

 

 de  Andreea Luca

Recomandări

1,2 miliarde de euro costă Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi. Taxele care le vor fi percepute şoferilor vor fi „piperate”

Segmentul de autostradă Târgu Neamţ – Iaşi, în lungime de 61 km, care face parte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *