miercuri , 19 ianuarie 2022 12:57 am
Iasi booked.net
-1°C

Ludovic Orban nu se opune candidaturii lui Mihai Chirica din partea PNL

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi seara, că nu se va opune dacă organizaţia PNL Iaşi va decide să îl sprijine la Primărie pe actualul primar al Iaşiului, Mihai Chirica.

Întrebat, joi seara, la RTV, dacă Mihai Chirica va fi candidatul PNL la Primăria Iaşi, deşi acesta a câştigat primul mandat candidând din partea PSD, Ludovic Orban a spus că primarul Iaşiului nu mai are nicio treabă cu PSD.

„Domnul Chirica de la Iaşi nu mai are nicio treabă cu PSD-ul de la emiterea OUG 13, în care a luat poziţie publică împotriva OUG 13 şi de atunci a avut o atitudine critică constantă. De altfel, a fost şi dat afară de vreo 6 sau 7 luni şi el este primar independent de o bună bucată de vreme. Domnul Chirica este un primar şi este primarul Iaşiului, nu al oricărui oraş, un primar care beneficiază de o cotă de încredere de peste 60%, un om care a făcut performanţă în administraţia locală şi, chiar dacă nu a reprezentat PNL-ul, a fost, cel puţin în ultimele ture de alegeri, la alegerile prezidenţiale l-a susţinut pe preşedintele Iohannis şi a avut în mod constant opoziţie împotriva tuturor prostiilor pe care a vrut să le facă PSD”, a spus preşedintele PNL Ludovic Orban.

Orban a precizat că Mihai Chirica nu este candidatul PNL, dar dacă organizaţia locală a partidului va decide să îl sprijine, el nu se va opune. „Nu am spus că este candidatul nostru. Dacă organizaţia PNL Iaşi se poate înţelege pe un program de guvernare locală cu Chirica, într-o formă sau alta, să-l sprijine ca şi candidat PNL, ca şi candidat independent, am spus că eu nu mă voi opune. Dar asta e o decizie care, până la urmă, o iau cei din Iaşi care cunosc foarte bine. Ar fi culmea să mă opun unui astfel de proiect”, a spus Orban.

Recomandări

­­­­­­Eveniment internațional dedicat problematicii protecției consumatorilor

În cursul zilei de vineri, 10 decembrie 2021, la sediul Primăriei Municipiului Iași a avut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *