vineri , 21 ianuarie 2022 4:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ludovic Orban, la Iaşi: Am văzut că guvernanţii nu fură numai resurse publice, ci fură şi idei de la Opoziţie

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, consideră că deficitul de forţă de muncă din România face ca foarte multe investiţii să nu se realizeze şi foarte multe firme să fie în imposibilitatea de a evolua, astfel fiind afectat potenţialul de dezvoltare al ţării.

Preşedintele PNL a vorbit sâmbătă, la Iaşi, despre instabilitatea de pe piaţa muncii din România, scrie agerpres.ro.

„Există o instabilitate pe piaţa muncii şi foarte mulţi angajatori se plâng de faptul că angajaţii lor stau cu un ochi afară, pentru căutarea unui loc de muncă, şi cu un ochi la stat, din cauza creşterii salariilor şi competiţiei neloiale pe care o fac instituţiile publice companiilor private”, a declarat Orban, prezent la Forumul Administraţiei Publice Locale.

El a menţionat că PNL a venit cu mai multe propuneri legislative, printre care şi facilitarea accesului pe piaţa muncii din România a cetăţenilor din spaţiul extracomunitar. Orban a spus că în jurul României sunt foarte mulţi cetăţeni, care nu fac parte din spaţiul comunitar, dar care ar putea lucra pe teritoriul ţării noastre şi ar rezolva mare parte din deficitul de forţă de muncă.

În context, Ludovic Orban a susţinut că modificarea legislativă anunţată de preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, referitoare accesul pe piaţa muncii din România, a fost un proiect de lege al PNL, înaintat în urmă cu nouă luni şi pe care Puterea nu l-a susţinut.

„Am văzut că guvernanţii nu fură numai resurse publice, ci fură şi idei de la Opoziţie. Aici este chiar un paradox. Partidul condus de Tăriceanu a votat împotriva proiectului de lege pe care zice că l-a înaintat el. PNL a înaintat acest proiect de lege privind simplificarea procedurilor de acces pe piaţa muncii pentru cetăţenii din non-UE în urmă cu nouă luni”, a declarat Ludovic Orban.

Recomandări

Patru focare noi de Covid 19 în Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la identificarea a 4 focare Covid-19: Institutul Regional …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *