vineri , 26 februarie 2021 8:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

Lucrurile pe care oamenii nu le-au învățat nici după un an de COVID. Medic: „Se relaxează, cred că pandemia ar putea trece de la sine”

Printre cele mai frecvente greșeli pe care le fac încă oamenii, după un an de pandemie, se numără reducerea atenției, lipsa de conștientizare a riscurlor și impresia că în aer liber ne putem relaxa, potrivit cotidianului italian La Stampa.

„E un complex de lucurri pe care îl remarcăm rapid când oamenii repetă niște greșeli. La nivel de țări s-a observat că deîndată ce numărul de cazuri scădea, scădea și nivelul măsurilor, deși se știa că numărul de infecții va crește din nou”, a spus la Digi24 Emilian Popovici, epidemiolog.

„Asta nu este o greșeală neapărat, poate să apară dintr-o necesitate economică, dar la oameni e altă problemă. Când nu mai au amenințarea percepută prin numărul mare infecții, prin comunicarea de pus în gardă a autorităților, au impresia că lucrurile se termină, că totul se relaxează, că pandemia ar putea să treacă de la sine. Așa apare nerespectarea măsurilor. Oamenii stau, se simt bine și uită de măsuri le de prevenție”, a explicat el.

„Ar trebui ca permanent, chiar dacă numărul de infecții e mai scăzut, să se facă o comunicare constantă pentru respectarea măsurilor de către oameni, să se știe că pericol n-a trecut”, a adăugat medicul.

El spune că faptul că deja unii oameni s-au vaccinat nu trebuie să fie un motiv pentru a lăsa garda jos și că măsurile de prevenție trebuie păstrate și în aceste condiții, pentru a limita șansele ca virusul să dezvolte noi variante.

„Ambele trebuie privite la fel de serios, în opinia mea, și vaccinarea, și respectarea măsurilor pentru a ține numărul de infecții la un număr cât mai scăzut”, a spus Popovici.

Medicul spune că este recomandată purtarea măștilor chirurgicale. În cazul celor textile, acestea trebuie bine igienizate.

Apoi, în continuare trebuie să fim atenți la igiena mâinilor și să păstrăm distanța fizică, indiferent dacă suntem în localități sau în vacanță, pe pârtia de schi.

Recomandări

Diana Șoșoacă a confiscat protestul din Valea Jiului. Vrea să aducă minerii la București

Sute de mineri continuă la Exploatarea Minieră Lupeni protestul început încă de miercuri. Peste 90 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *