Lucrările de reabilitare a infrastructurii de tramvai Iași – Dancu ar urma să înceapă luna viitoare

Date:

Proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu” se va realiza în baza unui acord de parteneriat între Municipiul Iași și Comuna Holboca, o hotărâre în acest sens fiind aprobată în ședința Consiliului Local Iași, respectiv în ședința Consiliului Local Holboca, din 30 aprilie.

Lungimea totală a căii de rulare Iași – Dancu este de 6,022 kilometri cale simplă de rulare, din care 4,920 kilometri cale simplă de rulare se vor realiza prin proiectul menționat și care se află pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Iași.

Diferența de 1,102 kilometri cale simplă de rulare (care include și rondul de întoarcere a tramvaiului) se află pe raza administrativ-teritorială a Comunei Holboca și nu face obiectul proiectului.

Proprietatea căii de rulare de pe raza Comunei Holboca aparține în integralitate Municipiului Iași, dar amplasamentul căii de rulare nu permite realizarea unui rond de întoarcere a tramvaiului la limita celor două unități administrativ – teritoriale.

Prin urmare, soluția găsită a fost încheierea unui acord de parteneriat în vederea asigurării transportului public de călători pe șină de către Municipiul Iași, prin operatorul serviciului de transport public local SC Compania de Transport Public Iași SA, pe raza Comunei Holboca, în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în Municipiul Iași.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu” face parte din lista proiectelor finanțate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

În cadrul proiectului acestui proiect se vor executa următoarele lucrări / achiziții:

1. Realizarea elementelor componente necesare funcționării căii de rulare tramvai Iași – Dancu, tronson cuprins între intersecția străzilor Vasile Lupu și Aurel Vlaicu și limita intravilanului Municipiului Iași (în lungime de 2.460 metri cale dublă):
– infrastructură;
– suprastructură;
– rețea fir contact;
– modernizarea elementelor de siguranță a circulației tramvaielor (semnalistică verticală și orizontală, modernizarea trecerilor de pietoni, crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități);

2. Reabilitarea podului Ciurchi II;

3. Lucrări de construcții de stații de transport public tramvai – opt stații;

4. Reabilitarea trotuarelor pe lungimea liniei de tramvai cu o suprafață de aproximativ 9.350 metri pătrați;

5. Reabilitarea zonelor verzi în suprafață de 1.775 metri pătrați;

6. Achiziționare de material rulant (tramvaie): 4 tramvaie.

Lucrările ar urma să înceapă luna viitoare (iunie 2020), urmând ca după finalizarea acestor lucrări, să se realizeze asfaltarea căii de rulare pentru autovehicule şi modernizarea trotuarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...