miercuri , 1 decembrie 2021 3:42 am
Iasi booked.net
-1°C

Lucrările de extindere a UPU şi de construire a heliportului, întârziate din cauza pandemiei de COVID-19

Lucrările de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) şi de construire a heliportului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău vor fi întârziate din cauza pandemiei de COVID-19. 

Acesta a precizat că, în momentul de faţă, lucrările de extindere a secţiei UPU au ajuns la un grad fizic de realizare de 60%.

Lucrările erau programate să se încheie la finalul lui 2021, însă contextul epidemiologic de anul trecut, când activitatea pe şantier a fost întreruptă din cauza infecţiilor cu COVID-19, va cauza – cel mai probabil – prelungirea duratei de implementare cu încă 1-2 luni. Cert este că, în aproximativ jumătate de an, SJU Bacău va dispune de o secţie UPU modernizată şi extinsă cu fonduri europene, în valoare de 3 milioane euro, deservită inclusiv pe calea aerului. Investiţiile derulate de CJ Bacău în infrastructura medicală din judeţ vor continua, în spiritul angajamentului nostru de a face din sănătate o prioritate’, a declarat Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău

Realizarea heliportului la SJU Bacău va spori capacităţile spitalului de intervenţie promptă în cazurile de urgenţă majoră.

Recomandări

­­­­­­Efectele pandemiei de COVID-19: creștere majoră a numărului de decese în Municipiul Iași

Pandemia de COVID-19 a generat o creștere majoră și fără precedent în ultimii cel puțin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *