Lucrările de consolidare și refuncționalizare a imobilelor – monument istoric ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” continuă în ritm susținut

0
22
Lucrările de consolidare și refuncționalizare a imobilelor – monument istoric ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” (Corp C1 Liceu, vechi din 1891, și Corp C2 Cantină) continuă în ritm susținut.
Acestea sunt executate de SC Iasicon SA pentru o sumă de 56.531.648,49 lei fără TVA, respectiv 67.272.661,70 lei cu TVA.
Duratele de realizare a investițiilor sunt estimate la 36 de luni în cazul clădirii liceului și, respectiv, la 24 de luni în cazul cantinei.
Pe șantierul Colegiului lucrează zilnic 50 – 60 de angajați ai companiei menționate.
Contractul vizează lucrări de intervenţii pentru consolidarea seismică, reabilitarea, modernizarea și creşterea performanţei energetice.
Totodată, va fi construită o sală de sport și vor fi create spații cu destinația de creșă și de grădiniță.
Vă reamintim că lucrările de la Colegiul Pedagogic beneficiază de o finanțare de 162.561.321,47 lei – cea mai mare din țară! – prin Programul „Școli Sigure și Sănătoase” inițiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
În altă ordine de idei, se apropie de finalizare lucrările de amenajare a platformei betonate pe care va fi construită clădirea modulară compusă din containere care va găzdui temporar activitatea didactică a Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. Lucrările pentru realizarea platformei betonate, a racordurilor la utilități și a unor construcții adiacente (scări, șarpante etc.) sunt executate de SC InBit SRL, pentru o sumă de 5.125.309,46 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.