marți , 4 august 2020 2:53 pm
Iasi booked.net
-1°C

Liviu Dragnea, vacanță de Paște cu fiul și iubita într-un castel renovat pentru Ceaușescu

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a petrecut vacanţa de Paşte în Castelul Foişor, construit de regele Carol I şi reamenajat pentru soţii Ceauşescu, alături de fiul său și de tânăra sa iubită .

 

^

Dragnea a ales să îşi petreacă cele câteva zile de sărbătoare alături de iubita sa, Irina Tănase, dar şi de fiul său, Valentin, şi de prietena acestuia, relatează Antena3, preluată de 360news.ro. Cei patru au fost cazaţi la Castelul Foişor, destinat exclusiv activităţilor de protocol ale statului.

Castelul Foişor se află pe fostul Domeniu Peleş. La începuturile sale, a fost cabană de vânătoare, fiind folosit de cuplul regal Carol I-Elisabeta până când au putut să se mute în Castelul Peleş. La fel ca toate proprietăţile familiei regale, Foişorul a fost naţionalizat în 1948, fiind folosit de protocolul statului, şi este singurul care nu a fost deschis vizitării de către publicul larg niciodată. Foişorul a rămas în proprietatea statului, chiar şi după retrocedarea Peleşului şi a Pelişorului.

În perioada comunistă, Ceauşescu a venit de câteva ori la Foişor şi a ordonat chiar mărirea clădirii, cu aproape 2/3 din lungime, pentru ca acesta să rivalizeze cu Peleşul ori Pelişorul.

reclama adnow

Recomandări

Primarul ieșean care elogiază comunismul pe Facebook: “Ceaușescu v-a facut oameni mari!”

Mihai Balan, primarul PSD din comuna Barnova, Judetul Iasi, a facut o postare miercuri, 17 iulie, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *