duminică , 28 noiembrie 2021 11:06 pm
Iasi booked.net
-1°C

LIVE I Guvernul CÎȚU! a CĂZUT! 281 de voturi la moțiunea de CENZURĂ, cel mai MARE din istoria MOȚIUNILOR

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a trecut marți de votul Parlamentului, iar guvernul Cîțu e demis. Sorin Grindeanu și George Simion, care au transmis LIVE numărătoarea bilelor de vot, au anunțat că au fost 281 de voturi pentru debarcarea guvernului. Pentru a fi adoptată moţiunea trebuia să întrunească 234 de voturi „pentru”.

Diana Șoșoacă: ”Dacă sunteți Superman, eu sunt Xena prințesa războinică”

”Ați spus că 70% din populație, care e nevaccinată, proastă. Sunteți premierul unei țări dproști, dintrcarsunteți cel dintâi. Ați chemat chestorii să vă apere de o femeie. Dacă sunteți Superman, eu sunt Xena prințesa războinică. Lipsește cineva de-aici: Este autorul moral al tuturor crimelor, puteți să urlați cât vreți, tot penibili siunteți, criminalul șef, Raed Arafat, care trebuie să dispară. Când o să aduc sacul data viitoare, vă bag în el și închid fermoarul, să nu vă mai vadă nimeni. La coșul istoriei! Domnule premier, vă spun în limbajul dla CIA: Get lost!”, a declarat Diana ȘOȘOACĂ.

George Pecingină (PNL): Asistăm la sindromul Stockholm”

”Progresiștii susțin fără pic de răspundere pe cei care au risipit banul public. Cei care au intrat în Parlamentul României luptând pentru asanarea clasei politice, luptă cot la cot cu oamenii lui Ion Iliescu. Îmi doream să aud de la USRPLUS cum laudă realizările miniștrilor din Guvernul Cîțu. E clar că demagogia capătă noi valențe la politicianul de tip new. Absorbția fondurilor europene este la pământ, reprezintă un eșec, ce părere aveți despre asta, domnule Ghinea?”, a declarat George PECINGINĂ.

Gabriela Firea (PSD): ”E rupt de realitate, domnule Fenechiu, premierul. Asta avem cu dumnealui”

”Astăzi este Ziua Educației Naționale, mă așteptam ca domnul premier să facă o referire la profesori, învățători, educatori, elevi, mai ales în această perioadă dificilă din pandemie. Să spunem că îl scuzăm. În schimb, a îndrăznit să facă o referire care consider că nu-i face cinste. Și cred că această autosuficiență, aroganță, l-au pierdut până la urmă. Să vii sub cupola Parlamentului și să împarți lumea între pesediși, plusiști, auriști și să vii la microfon citind de pe foaie că pesediștii nu știu cine-i Kafka, eu cred că nu vă face cinste. Probabil dumneavoastră nu știți cine e Dinu Săraru și n-ați citit romanul ”Niște țărani”, deși maestrul este din zona dumneavoastră, din Vâlcea.

Stimatul coleg Fenechiu, cu toată simpatia, este un om decent și un parlamentar util. Și spunea de la tribună că îl urâm pe domnul Cîțu și că s-a format o coaliție pentru că suntem mânați de ură. Nu, domnule senator, nu îl urâm pe domnul Cîțu. Și suntem bun creștini, treaba noastră e cu oamenii, pe care domnul Cîțu i-a uitat. E rupt de realitate, domnule Fenechiu, premierul. Asta avem cu dumnealui”, a declarat Gabriela FIREA.

 Sorin Grindeanu (PSD): ”Isteria nu este soluția ca românii să o ducă mai bine”

”Profesionalistmul și competența USR PLUS au fost folosite pentru bătălia internă. Ați promis că veți construi noi autostrăzi, într-un ritm nemaivăzut. Realitatea este cu totul alta. 35 de km, domnule Drulă. Succesul administrației locale useriste îl știu toți românii. Este imaginea șobolanilor dansând pe mormane de gunoi, marca Clotilde Armand. Distinși membri USR PLUS, recunoașteți azi că reforma nu se poate face cu ranga. Isteria nu este soluția ca românii să o ducă mai bine.

Ați ajuns la putere cum veți atrage fonduri europene fără număr. Dar ați arătat întregii Europe cum poate fi refuzat PNRR-ul în repetate rânduri. Nu v-a crăpat obrazul de rușine când vi s-a spus că sumele pentru consultanță sunt nesimțite. Ca și liberalii, ați fost preocupați de alegerile voastre interne decât de viețile românilor.”, a declarat Sorin GRINDEANU.

Szabo Odon (UDMR): ”Trebuie să guvernăm. Avem de lucru și nu puțin.”

Când se depune o moțiune, în țări democratice este nevoie de o alternativă. Care este această alternativă? Majoritatea USR PSD AUR ne vor propune un guvern? Trebuie să refacem formula guvernamentală cu care am pornit la drum. Trebuie cu siguranță mai multă empatie. Trebuie ca pentru următoarele șase luni să încheiem un acord politic. Trebuie să ne comportăm cu toții responsabili”, a declarat Szabo ODON.

George Simion (AUR): ”Nu o să irosim nicio secundă pe Florin Cîțu. La revedere!”

”Nu mai avem ce spune. Nu mai putem să alocăm nicio secundă pe acest prim-ministru distrugător care este istorie. Nu o să irosim nicio secundă pe Florin Cîțu. La revedere!”, a declarat George SIMION.

Daniel Fenechiu (PNL): ”Vă unește un lucru, ura față de Cîțu”

Nu au soluții. PSD vrea anticipate, USR vrea să se întoarcă la guvernare, AUR vrea tehnocrați. Pe voi vă unește un lucru, ura față de Cîțu. De ce? Pentru că Florin Cîțu a vrut să facă lucruri. Totul s-a stricat de la faptul că prim-ministrul a luat o decizie împotriva unui ministru pe care l-a considerat incompetent? Ce ați vrut să faceți? Puteți vota cu sufletul deschis?A spus că România are nevoie de reformă. A pus echipa de la guvern la muncă”, a declarat Daniel FENECHIU.

Marcel Ciolacu: ”Astăzi facem dreptate pentru români. Guvernul Cîțu va pleca acasă”

Astăzi facem dreptate pentru români. Guvernul Cîțu va pleca acasă. Partidul social democrat a câștigat alegerile. Nu îmi aduc aminte ca românii să fi trimis stânga în opoziție. A fost trimisă de președintele Iohannis. Sper că sunteți de acord, domnule Barna. Sper să nu vă cadă bilele de vot astăzi. Domule Cîțu trebuie să plecați astăzi pentru că nu ați guvernat. Nouă luni v-ați bătut pentru șefia PNL și astăzi ați ajuns președinte peste un hoit politic. A ajuns PNL să miroasă a PNȚCD. Ați distrus țara în lupta absurdă pentru ciolan. Echipa câștigătoare este echipa ucigătoare. Ați jucat golf cu viețile românilor”, a declarat Marcel CIOLACU.

Florin Cîțu: ”USR joacă alba-neagra cu guvernarea”

”Dragi români, astăzi a murit moralitatea. Moțiunea PSD, cel mai mare inamic, este susținută și votată de USR. Așa zișii reformiști s-au aliat cu PSD și cu extremiștii. Dragi români, ați foști trădați. S-au făcut frați cu PSD pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și i-a împiedicat să se joace cu viețile românilor. Sunt dezamăgit. USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Vrea să revină la guvernare cu un șef mai indulgent”, a declarat Florin CÎȚU.

UPDATE 12:15: Senatorul PSD Lucian Romașcanu prezintă moțiunea de cenzură a PSD „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”. 

UPDATE 12:10: Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a deschis ședința de plen reunit în care va fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu. La începutul ședinței, Orban a făcut apel la colegi să poarte masca de protecție, în condițiile în care liderul AUR, George Simion, a intrat în plen fără mască.

Recomandări

Guvernul Cîțu a CĂZUT! Moțiunea de cenzură a fost ADOPTATĂ

 Guvernul Cîţu a căzut după ce moţiunea de cenzură a PSD a fost adoptată de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *