luni , 17 mai 2021 4:28 am
Iasi booked.net
-1°C

Liturghia de Botobează, oficiată în 5 locaţii diferite

Slujba Sfintei Liturghii de Bobotează va fi oficiată, anul acesta, în condiţii de siguranţă sanitară, impuse de contextul epidemiologic actual.

În incinta Catedralei Mitropolitane din Iaşi vor exista cinci locaţii diferite pentru a da credincioşilor posibilitatea de a participa la slujbe cu păstrarea distanţei fizice.

Miercuri, în Ziua de Bobotează, agheazma mare va fi oferită doar de către voluntari, care vor purta mască şi mănuşi.

Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Constantin Sturzu: „Având în vedere situaţia specială în care ne aflăm, pentru a oferi credincioşilor condiţii să poată participa la slujbe păstrând distanţa între ei, Sfânta Liturghie de Bobotează va fi oficiată în cinci locaţii diferite din incinta ansamblului mitropolitan, pe altare diferite şi de slujitori diferiţi, conform canoanelor. Orele de începere ale acestor slujbe sunt 06.30, 08.00, respectiv 09.30 – oră la care Sfânta Liturghie se va sluji în trei locații diferite. Credincioșii care ajung la aceste slujbe vor fi îndrumați de voluntari către aceste locații în care se va putea intra în număr limitat. Cei care vor dori să ia agheazmă mare de Bobotează vor trebui să stea la un rând organizat ca la hramul din 14 octombrie: o singură persoană poate sta pe lăţimea rândului, la distanţă de 1,5 metri faţă de persoanele din spate şi din faţă, purtând mască. Agheazma mare va fi oferită credincioșilor doar de către voluntari care vor purta mască și mănuși”.

Recomandări

Accident feroviar grav la Sârca

Astăzi a avut loc un accident feroviar grav în județul Iași.  „În jurul orei 11.30, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *