luni , 29 noiembrie 2021 12:17 am
Iasi booked.net
-1°C

Lider de partid, dosar penal la Moineşti

Judecătoria Moinești a admis plângerea formulată de Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Miko Imre” împotriva clasării dispuse de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești față de infracțiunile de distrugere, incitare la ură și discriminare, precum și tulburarea ordinii și liniștii publice. Pe de altă parte, instanța a confirmat clasarea PJ Moinești cu privire la infracțiunea de profanare de cadavre sau morminte, informează Lumea Justiției.

Ce spune minuta:

„În baza art. 341, alin. 7, lit. b C. proc. Pen. admite în parte plângerea formulată de petentul Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare Miko Imre cu sediul în mun. Sfântu Gheorghe, reprezentată prin Zsigmond Jozsef , împotriva ordonanței de clasare dispusă în dată de 18.02.2020 de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, în dosarul nr. 1054/P/2019, confirmată prin ordonanță nr. 38/II/2/2020 a prim – procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești din dată de 12.06.2020.

Desființează ordonanță de clasare dispusă în dată de 18.02.2020 de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, în dosarul nr. 1054/P/2019, confirmată prin ordonanță nr. 38/ÎI/2/2020 a prim – procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești din dată de 12.06.2020, sub aspectul dispozițiilor de clasare a cauzei privind săvârșirea infracțiunilor de distrugere, faptă prev. și ped. de art. 253 alin. 1 și 3 Cod penal, infracțiunilor de incitare la ura și discriminare, fapta prev. și ped. de art. 369 Cod penal și tulburarea ordinii și liniștii publice, fapta prev. și ped. de art. 371 Cod penal.

Menține dispoziția de clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte, fapta prev. și ped. de art. 383 alin. 2 Cod penal.

Dispune trimiterea dosarului nr. 1054/P/2019 către Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești în vederea completării urmăririi penale. În baza art. 275, alin. 3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 10.12.2020”.

Este vorba despre confruntările româno – maghiare de la Dărmănești, de anul trecut, când mai multe morminte amenajate de Primăria Dărmănești au fost acoperite cu saci de gunoi de către etnicii maghiari, care au susținut că acel cimitir este al comunei Sânmartin, din județul Harghita.

La 6 iunie 2019, de Ziua Eroilor, românii au rupt cordonul uman făcut de câteva sute de maghiari și au intrat în cimitir. Printre cei prezenți la Valea Uzului s-a numărat și George Simion, actualul președinte al AUR și proaspăt ales deputat.

Recomandări

George SIMION, la învestirea guvernului: ”Unde s-a ascuns Florin Cîţu? Unde este micuțul?”

Deputatul George Simion, copreşedinte AUR, l-a întrebat joi, de la tribuna Parlamentului, pe preşedintele de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *