marți , 30 noiembrie 2021 5:34 pm
Iasi booked.net
-1°C

Legea care revoltă taximetriști este dată în favoarea UBER, Bolt și Yango

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că autoturismele cu care se efectuează transport alternativ trebuie să îndeplinească condiţia de a avea cel mult 9 locuri, inclusiv al conducătorului auto.

Proiectul de lege modifică art.19 lit.a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art.19 lit.a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.49/2019 ca urmare a necesităţii corelării cu definiţia autoturismului de la art.3 pct.2 din Ordonanţa Guvernului nr.27/2011, conform căruia acesta are un număr de cel mult 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, iar nu un număr de maximum 5 locuri, aşa cum prevede Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.49/2019, potrivit dcnews.ro.

Astfel, s-ar asigura eliminarea discriminării posesorilor de autovehicule care se încadrează în definiţia sus-menţionată, posesori cărora actualmente le este îngrădit accesul la piaţa transportului alternativ, se precizează în raportul comisiei de specialitate.

Potrivit proiectului adoptat, autoturismele cu care se efectuează transport alternativ trebuie să îndeplinească şi condiţia de a avea maxim 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, în loc de maxim 5 locuri, cum este în prezent. Camera Deputaţilor este for decizional.

Recomandări

Autostrada Unirii finalizată pe 31 decembrie 2030

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care stabileşte ca termenul pentru finalizarea Autostrăzii Unirea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *