joi , 24 iunie 2021 3:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

Lege promulgată: Examenul de titularizare se va da în perioada stării de alertă

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.58/2020 privind luarea unor masuri pentru buna functionare a sistemului de invatamant, informeaza Administratia Prezidentiala.

Actul normativ reglementeaza posibilitatea organizarii concursurilor de titularizare in invatamantul preuniversitar, precum si cele pentru ocuparea posturilor din invatamantul universitar, potrivit ziare.com.

„Pe durata starii de alerta, in institutiile si autoritatile publice, se suspenda orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau functiilor vacante si temporar vacante, cu exceptia celor prevazute la alin. (1) si (2), precum si la art. 11 si 12, precum si posturile de predare vacante din unitatile de invatamant preuniversitar si a posturilor si functiilor vacante din institutiile de invatamant superior, institutele de cercetare, Academia Romana si academiile de ramura”, arata Legea promulgata, joi, de presedintele Romaniei.

Proba scrisa a examenului de titularizare in invatamantul preuniversitar va avea loc in 15 iulie, in timp ce pentru candidatii care vor sa ocupe un post in regim „plata cu ora” a fost eliminat interviul. Totodata, a fost modificata metodologia privind transferurile cadrelor didactice, fiind eliminate proba practica si inspectia la clasa.

Recomandări

Ministrul Educației dorește să sprijine copiii cu probleme de sănătate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că are în vedere promovarea unei Ordonanțe de Urgență …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *