duminică , 7 martie 2021 10:42 am
Iasi booked.net
-1°C

Leac de criză: Lumea lui Caragiale recreată de actorii Teatrului Național Iași

Pe parcursul primei săptămâni a lunii mai, actorii vor oferi spectatorilor din mediul virtual cele mai cunoscute și mai apreciate scene din piesele, schițele, momentele, articolele și pamfletele lui Caragiale, cu intenția de a aduce zâmbet celor de acasă, de a parcurge mai ușor, împreună, această perioadă și de a crea interactivitate.

Din dorința de a păstra vie legătura cu spectatorii, trupa ieșeană s-a adaptat noilor tehnologii. În funcție de textul ales, de numărul personajelor, unele montajele au implicat participarea mai multor actori, cu filmări realizate de acasă, pe platforme specifice. Montajele vor putea fi vizionate zilnic, de săptămâna viitoare, pe pagina de Facebook a Teatrului ieșean.

Două dintre cele mai cerute piese ale lui Caragiale au făcut parte din repertoriul Naționalului din Iași din ultimele stagiuni. Pe scena Teatrului³, în 2010,  a avut loc premiera spectacolului „O noapte furtunoasă” în regia lui Alexandru Dabija și scenografia lui Dragoș Buhagiar, iar în 2015, la Sala Mare, premiera „O scrisoare pierdută”, montată de Mircea Cornișteanu. În cadrul Scenei 5, proiectul virtual care reunește toate evenimentele realizate în această perioadă de întrerupere a spectacolelor cu public, „O noapte furtunoasă” a putut fi accesat online, înregistrând un val impresionant de aprecieri și vizionări.

„Leac de criză” continuă colecția online a întâlnirilor cu actorii Teatrului Național Iași, după „Speranța din spatele gratiilor” și „Share Shakespeare”, proiecte care au depășit 300 000 de vizualizări. Seria evenimentelor virtuale de pe Scena 5 va continua până la deschiderea sălilor de spectacol.

Recomandări

Care este obiectul de care te-ai atașat cel mai tare în ultimele 12 luni?

    Primul muzeu participativ dedicat pandemiei își așteaptă contributorii pentru a ilustra tranzițiile emoționale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *