Laviniu Lăcustă, preşedinte USLIP Iaşi: „Iresponsabilitatea MEC şi MS nu poate fi tolerată”!

Date:

Reprezentanții USLIP Iaşi afimă că Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii dau dovadă de iresponsabilitate aducându-i pe elevi la școală. Reacția vine după ce un băiat de clasa a VIII-a, din Iaşi, a fost infectat cu noul coronavirus.

Comunicatul USLIP:

„Iresponsabilitatea MEC şi MS nu poate fi tolerată!

Aşa cum avertizăm de mai bine de o lună de zile, ambiţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii de a aduce elevii la şcoală pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, începe să producă consecinţe!

Avem deja primul caz confirmat al unui elev de clasa a VIII-a care a fost prezent la şcoală pentru două zile şi inevitabil, a intrat în contact cu profesorii şi cel puţin 10 colegi.

Conducerea USLIP Iaşi mai monitorizează două situaţii din două unităţi şcolare unde avem în derulare teste medicale.

Aşa cum am avertizat în toate comunicatele anterioare, nicio aşa-zisă măsură de siguranţă adoptată de către MEC nu poate opri ,,importul” virusurilor în unităţile şcolare.

Este îngrijorător şi faptul că primim foarte multe mesaje de la elevi şi profesori prin care ni se reclamă că nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în unităţile de învăţământ.

USLIP IAŞI subliniază că întreaga responsabilitate pentru consecinţele care pot decurge din acest experiment social numit pregătire şi participare la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională aparţine în exclusivitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării, dar în egală măsură şi Ministerului Sănătăţii.

Această ultimă instituţie are obligaţia de a pune sănătatea publică a populaţiei României deasupra oricăror altor considerente, indiferent de justificarea acestora”.

Cu stimă,

Preşedinte USLIP IAŞI,

Prof. LAVINIU LĂCUSTĂ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Fostul șef al IPJ Cluj, Mircea RUS, acuzat că lua ”taxă de protecție” de la INTERLOPI

Gazeta de Cluj a dezvăluit faptul că destituirea fostului...

UAIC a deschis anul UNIVERSITAR 2022-2023

Luni, 26 septembrie 2022, la ora 11.00, a avut...

Două noi cazuri de variola MAIMUȚEI au fost confirmate în România

Două noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate...