miercuri , 1 decembrie 2021 8:43 am
Iasi booked.net
-1°C

Lansarea albumului „Misiuni Diplomatice în România (1916-1918)”

Luni, 17 decembrie 2018, de la ora 16.00, în Sala Vasile Pogor a Primăriei Municipiul Iași va avea loc lansarea albumului „Misiuni Diplomatice în România (1916-1918)”.

Acest album, dedicat Legațiilor și Misiunilor străine prezente la Iași în anii 1916-1918, este o oglindă a Marelui Război care a marcat întreaga Europă la începutul secolului XX. Dar, dincolo de toate, este o carte despre asumarea sacrificiului; o carte despre prietenie, solidaritate și încredere, o carte despre atmosfera extraordinară care a făcut posibilă un nou proiect de țară. România a resimțit solidaritatea țărilor aliate prin Legațiile refugiate la Iași în acei ani: Franța, Rusia, Anglia, Statele Unite, Italia, Spania, Belgia, Grecia, Serbia și Elveția. Orașul nostru nu a fost un simplu loc de refugiu, ci un adevărat nucleu al rezistenței morale și al renașterii naționale.

Dacă pentru unele orașe Centenarul înseamnă o zi ‒ a Unirii, a Victoriei, a Revenirii ‒ pentru Iași Centenarul înseamnă 721 de zile, cât timp orașul a fost, de facto, Capitala de Război a României. Au fost zile pline, fiecare, cu fapte mai mari sau mai mici, cu deznădejdi, speranțe și izbânzi, zile de luptă pentru supraviețuire morală și pentru înfăptuirea unui ideal.

Recomandări

VIDEO: Un bolid a luat foc în mijlocul străzii, în Copou

Motorul unui bolid de lux a luat foc în această seară în Copou. Șoferul a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *