miercuri , 19 ianuarie 2022 2:21 am
Iasi booked.net
-1°C

La zece la sută dintre persoanele testate pentru hepatita B și C s-a constatat prezența virusului

La zece la sută dintre persoanele din comunitatea defavorizată de etnie rromă din Gorban de la care specialiștii de la Spitalul de Boli Infecțioase au recoltat analize pentru hepatita B și C, s-a constatat prezența virusului.

Rezultatele testărilor le vor fi comunicate tuturor celor de la care s-au luat probe de sânge, iar cei depistați pozitiv vor fi chemați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iaș,i unde vor primi schema de tratatament.

Virusul hepatitic poate fi acum vindecat cu ajutorul unor terapii inovatoare.

Campania de testare pentru hepatita B și C a populației de etnie rromă face parte din Programul Național de Screenig privind infecția cu acest virus la populația defavorizată. În județul Iași, proiectul este implementat de Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” cu sprijinul Consiliului Județean.

Această campanie se dovedește a fi extrem de utilă. Este drept că ne-am fi dorit ca rezultatele pozitive să fie cât mai puține. Cu toate acestea, este un demers care își arată utilitatea și pe care noi îl vom spirjini în continuare”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.
Campania va continua, în perioada următoare fiind programate testări și în alte comunități de etnie rromă.

Recomandări

Înaltpreasfințitul Teofan, rugăciune în saloanele pacienților COVID

Sfântul Maslu la Spitalul de Boli Infecțioase Iași Astazi, Spitalul Clinic de Boli Infectioase” Sf.Parascheva” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *