joi , 27 februarie 2020 6:48 am
Iasi booked.net
-1°C

La Târgu Frumos a avut loc testarea pentru hepatita C. Urmează Podu Iloaiei, Pașcani și Hârlău

Peste 60 de persoane au fost testate ieri la Târgu Frumos în cadrul Programului Național de depistare a hepatitei C pentru populația defavorizată.

Specialiștii din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași s-au deplasat în localitate și au recoltat probe de sânge populației cu risc, analizele urmând a fi prelucrate în laboratorul unității medicale.

În cazul acestei afecțiuni, ca de altfel al tuturor bolilor, prevenția este foarte importantă. Asta încercăm să facem prin derularea acestui program și totodată, vrem ca împreună cu medicii implicați în campanie să transmitem populației că, în cazul diagnosticării cu hepatită C, există tratament eficient cu rezultate foarte bune.”, a spus participanților Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Această campanie se adresează în special populației defavorizate întrucât, la această categorie, întâlnim cel mai des situații în care accesibilitatea la medic este foarte scăzută. Din neștiință, din dezinteres sau dezinformare, mulți nu se prezintă la medic pentru un control de rutină. Așa că noi venim în întâmpinarea unor astfel de situații și ne deplasăm în teren pentru recolta probe și a face testarea gratuit pentru hepatită C.”, a spus dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Persoanele diagnosticate cu virusul hepatitei C vor primi tratament adecvat și vor fi monitorizate la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Partenerii implicați în acest program sunt Consiliul Județean Iași, Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” și Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș“.

Medicii Spitalului de Boli Infecțioase vor reveni la Târgu Frumos pentru o acțiune similară și vineri, 31 ianuarie.

În cadrul programului vor mai fi efectuate testări și în localitățile Podu Iloaiei, Pașcani și Hârlău.

Recomandări

Un pavilion de la Spitalul de Boli Infecțioase va fi destinat cazurilor de infecție cu coronavirus.

Dacă situația o va impune, un pavilion de la Spitalul de Boli Infecțioase va fi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *