luni , 18 octombrie 2021 8:54 am
Iasi booked.net
-1°C

La IRO IAȘI se vor face mamografii digitale GRATUITE pentru femeile cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ANI

Institutul Regional de Oncologie Iași, împreună cu Fundația Enable, derulează un proiect de screening pentru cancer de sân, cu finanțare europeană, pentru femeile din nord estul și sud estul țării. Proiectul “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta!Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân” se adresează femeilor cu vârsta între 50 și 69 de ani.

Examinarea constă într-o mamografie digitală gratuită pentru femei (asigurate sau neasigurate), care au nevoie de buletin, în original și copie. Momentan, testările se fac la Institutul Regional de Oncologie din Iași, în zilele de luni și joi, între orele 7.30 și 19.30.

Beneficiarele trebuie să fie asimptomatice, să nu mai fi făcut o mamografie gratuită în ultimele 12 luni, să nu aibă diagnostic confirmat de cancer, să fie asimptomatice, să nu alăpteze. Peste câteva luni, IRO va trimite în teren și o Unitate Mobilă de Screening, dotată cu mamograf digital și materiale sanitare. Proiectul ONCOFEM se derulează până în la finalul anului 2023.

Recomandări

Focar de Covid 19 la IRO Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din judeţul Iaşi: …

5 comments

  1. Cum putem face o programare pentru mamografie digitala?

  2. Buna ziua.Va rog sa mi spuneți daca se poate face programare pentru persoane din alte orașe,eu fiind din Vaslui.Multumesc

  3. Buna ziua.
    In ce perioada se desfasoara campania cu mamografii gratuite ?

  4. Cand si in Constanta programul,,ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta!Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân” ?

  5. Bună seara ! Cum ma pot iprograma și eu la o consultatie mamografie gratuit am fost operata la Iași la spitalul Cuza Vodă Iași acum 15 ani și asi mai face un control gratuit cum ma prezint după a tatia ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *