luni , 18 octombrie 2021 2:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

La Iași a fost semnat contractul de refacere a studiului unui tronson din autostrada A8

În prezenţa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la Iaşi, a fost semnat, ieri, contractul de refacere a studiului de fezabilitate pentru autostrada A8, pe traseul Târgu Mureş – Târgu Neamţ.

Câştigătorul licitaţiei este o firmă din Spania şi, în următorul an, respectiva societate s-a angajat să obţină acordul de mediu pentru lucrări.

Totodată, vor trebui suplimentate studiile geologice şi cele topografice care au fost realizate pe vechiul studiu de fezabilitate.

Valoarea contractului este de 17,6 milioane de lei.

Întregul tronson Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni are o lungime de 210 kilometri.

Ministrul Răzvan Cuc a reamintit că fondurile europene vor fi folosite pentru subtronsoanele Târgu Mureş – Târgu Neamţ şi Iaşi – Ungheni – Republica Moldova. Subtronsonul Târgu Neamţ – Iaşi va fi construit în parteneriat public privat

Referitor la varianta sud de ocolire a municipiului Iaşi, ministrul a spus că va fi scoasă la licitaţie până în luna iulie şi a rugat autorităţile locale să nu mai emită autorizaţii de construcţii pe traseul acesteia, scrie radioiasi.ro.

Recomandări

Autostrada Unirii finalizată pe 31 decembrie 2030

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care stabileşte ca termenul pentru finalizarea Autostrăzii Unirea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *