duminică , 28 noiembrie 2021 11:03 pm
Iasi booked.net
-1°C

La DSP Iaşi, şefă a ajuns soţia fostului director

Nelu Tătaru a vizitat de urgentă DSP București, după ce Antena 3 a dezvăluit că instituția a ascuns infectarea unui medic epidemiolog și nu a luat măsurile obligatorii de izolare și carantinare a persoanelor cu care acesta a intrat în contact.

Scandal imens la DSP Bucureşti, instituţia care ar trebui să gestioneze anchetele epidemiologice şi să dispună izolarea şi carantinarea bolnavilor sau suspecţilor de coronavirus. O angajată a DSP Bucureşti a fost identificată cu COVID-19 după ce a fost testată pozitiv luni. Femeia este internată la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală, alături de soţul său, cu același diagnostic.

Potrivit informaţiilor primite pe surse şi confirmate chiar de Nelu Tătaru, un coleg de-al femeii ar fi demarat ancheta epidemiologică în acest caz şi ar fi identificat 34 de contacţi direcţi. Cu toate acestea, şefa DSP ar fi refuzat izolarea şi testarea subalternilor aflaţi în contact cu femeia confirmată, de teamă că ar fi putut fi periclitată activitatea instituţiei, vitală în contextul actual.

Jurnalul Național a publicat, tot joi, o analiză a evoluției numirilor de șefi de Direcții de Sănătate Publică.

„La Bucuresti au fost trei numiri în trei luni. În martie, când nu era declanşată starea de urgenţă, fosta şefă a fost obligată să-şi dea demisia, pe loc fiind numită celebra Acatrinei. A căzut repede la proba competenţei, cum era de aşteptat după antecedente. Pe locul ei este numită Oana Nicolescu, medic şcolar, care are două calităţi beton – este şefa organizaţiei de femei PNL, SECTOR 2, şi pe deasupra năşită la cununie de Anisie Monica, ajunsă ministru la Educaţie. Căsnicia nu a rezistat, dar relaţia, da”, scrie Jurnalul Național.

Criterii similare ar fi stat la baza numirii şefului DSP Caraş Severin, unde, pentru o lună a domnit Romeo Dumitrescu, plecat şi el din funcţie după ce au apărut zvonuri că urmează să fie schimbat cu lidera femeilor liberale.

La Vaslui, judeţul lui Tătaru, la DSP a fost numită o bioingineră, garantată de ministru.

La Suceava, au fost 5(cinci) şefi la DSP.

La Iaşi, în luna februarie a acestui an, fostul şef, Liviu Stafie, a fost înlocuit cu Lucian Indrei, care, în urmă cu o săptămână, a fost promovat de Tătaru pe funcţia de director deneral la Direcţia de Reurse Umane din Ministerul Sănătăţii. Ca un făcut, însă, singura capabilă să-l înlocuiasă pe Indrei la şefia DSP Iaşi a fost doar soţia acestuia, Cătălina Benchea, şefă a Serviciului RUNOS în cadrul aceleiaşi instituţii!

Şi ne mai mirăm de ce nu reuşim să ţinem pandemia sub control! Bineînţeles că inocentul ministru Nelu Tătaru nu are nicio vină!

Recomandări

Spitalul de Boli Infecţioase îşi redeschide Secţia de ATI pentru pacienţii non-Covid

Măsura va fi urmată pe 1 decembrie şi de alocarea a 60 de paturi pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *