duminică , 28 noiembrie 2021 11:56 pm
Iasi booked.net
-1°C

La Boli Infecțioase Iași se pregătește creșterea capacității de tratare a pacienților Covid

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi dorește creşterea numărului de zone tampon în care să fie primiţi pacienţi suspecţi de a fi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dar şi suplimentarea zonelor destinate pacienţilor cu patologia COVID. Măsurile sunt luate pe fondul creşterii „continue” a numărului de infecţii cu noul coronavirus.

„Din nefericire, numărul pacienţilor infectaţi COVID19 este în creştere continuă. Pentru a sprijini sistemul medical ieşean şi pentru a temporiza, fără a afecta actul medical, transformarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase” Sf. Parascheva”, din nou, în spital care îngrijeşte doar pacienţi COVID19, conducerea spitalului, împreună cu cadrele medicale depun eforturi deosebite, astfel încât, pacienţii din regiunea Moldovei să beneficieze de un act medical înalt calificat din punct de vedere al îngrijirii bolilor infecto-contagioase. Astfel, am început demersurile necesare demarării procedurii în care numărul de zone tampon şi zone destinate pacienţilor COVID19 să fie mărit”, a transmis duminică, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, medicul Florin Manuel Roşu.

Măsurile sunt dispuse pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale din unităţile de primiri urgenţe din Iaşi, care se confruntă cu tot mai multe cazuri de pacienţi care prezintă simptome specifice infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Dorim, aşa cum am fost pe toată perioada pandemiei, un spital care pune pe primul plan pacienţii, dar şi un ajutor colegilor noştri care îşi desfăşoară activitatea în UPU-rile spitalelor din Iaşi şi care, în momentul de faţă se văd „asaltaţi” de pacienţi infectaţi sau suspecţi COVID19. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase este singurul spital care îşi desfăşoară activitatea medicală îngrijind pacienţi COVID şi non-COVID în cadrul a două terapii intensive care necesită resurse umane şi materiale deosebite”, precizează managerul spitalului ieşean.

Doctorul Florin Manuel Roşu îndeamnă populaţia să se vaccineze anti-COVID, precizând că vaccinarea constituie şi un „sprijin acordat corpului medical în lupta împotriva pandemiei.

Recomandări

Înaltpreasfințitul Teofan, rugăciune în saloanele pacienților COVID

Sfântul Maslu la Spitalul de Boli Infecțioase Iași Astazi, Spitalul Clinic de Boli Infectioase” Sf.Parascheva” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *