vineri , 22 octombrie 2021 1:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

La 23 de ani a primit un rinichi chiar de la mama sa

O tânără din Iaşi în vârstă de 23 de ani a primit în cursul zilei de ieri un rinichi de la propria mamă în vârstă de 48 de ani, după mai mulţi ani de când a fost diagnosticată cu o boală cronică de rinichi.

Cel de-al 17-lea transplant din acest an realizat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” a fost unul făcut după o perioadă de pauză, ultimul transplant având loc în luna iulie. Fata care a primit organul sănătos a fost diagnosticată la vârsta de 17 ani cu nefropatie de reflux, o boală urologică ce cauzează infecţii urinare repetate, care duc la diminuarea funcţiei renale în timp, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Mai exact, se distruge parenchimul renal, urina în loc să fie eliminată înspre vezică stagnează în rinichi, ceea ce duce la infecţii repetate. În anumite situaţii, se poate face o corecţie prin operaţie în timpul copilăriei de către un chirurg sau urolog pediatru, prin reimplantarea ureterului, ceea ce poate încetini progresia sau chiar rezolva această problemă. Norocul acestei paciente a fost că mama sa a reieşit că este compatibilă în urma investigaţiilor efectuate”, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. În cazul în care mama acesteia nu ar fi fost compatibilă, ar fi fost necesară începerea şedinţelelor de dializă. Momentan, atât mama, cât şi fiica se recuperează în Compartimentul de Transplant Renal de la unitatea medicală.

Recomandări

Minicipalitatea va reabilita termic 14 unități școlare

Proiectele de infrastructură rămân o prioritate pentru municipalitatea ieșeană. În perioada următoare, Primăria Municipiului Iași …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *