sâmbătă , 4 decembrie 2021 4:54 pm
Iasi booked.net
-1°C

L-ați văzut? Un deţinut de la Penitenciarul Ploieşti, a evadat de la firma unde lucra în regim deschis

Un deţinut de la Penitenciarul Ploieşti care executa o pedeapsă în regim deschis este căutat după ce, în după amiaza aceasta, a evadat de la o firmă unde lucra, din comuna Poşeşti. Bărbatul fusese condamnat pentru furt calificat.

Poliţiştii de la Poliţia Judeţeană Prahova au fost sesizaţi, miercuri, în jurul orei 16.40, de reprezentanţii Penitenciarului Ploieşti, despre faptul că un bărbat care executa o pedeapsă privativă de libertate, în regim deschis, a plecat de la o societate comercială din comuna Poseşti, unde desfăşura activităţi lucrative, fără a mai reveni la unitatea de penitenciar.

Bărbatul, care se numeşte Florian Nicuşor Bucur, este din judeţul Prahova şi are 27 de ani, are 1,80 metri înălţime, statură atletică, păr şaten, ochi albaştri, frunte lată, nu poartă mustaţă, barba rasă. El era îmbrăcat cu un tricou verde, pantaloni bluejeans albaştri trei sferturi, iar in picioare avea adidaşi albi.

Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), bărbatul era condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru furt calificat.

„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Prahova, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanţele producerii evenimentului”, arată ANP, într-un comunicat de presă.

Sursa citată menţionează că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Persoanele care au informaţii utile în vederea depistării acestuia sunt rugate să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

 

Recomandări

O senatoare PNL a sunat la 112 și a chemat Poliția pentru că ȘOȘOACĂ nu poartă MASCĂ în Parlament

Nicoleta Pauliuc, senatoare PNL și președintele Comisie de Apărare, a sunat luni la 112 din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *