marți , 27 octombrie 2020 2:10 pm
Iasi booked.net
-1°C

Jandarmii și salvamontiștii din Harghita au găsit cinci fete, din județul Iași, rătăcite pe munte (VIDEO)

Jandarmii harghiteni din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu și salvamontiștii din cadrul Salvamont Gheorgheni au căutat și găsit, ieri, cinci tinere, cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani, din județul Iași, care s-au rătăcit pe munte.

Astfel, în jurul orei 18:00, prin intermediul Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, jandarmii harghiteni erau anunțați de către o tânără din județul Iași despre faptul că, un grup de cinci fete plecate într-o drumeție pe munte nu mai reușesc să revină pe traseul spre Lacu Roșu. Din primele indicii furnizate colegilor de la postul montan a reieșit că acestea s-ar afla în zona Hășmașu Negru, pe traseul turistic marcat cu bulina albastră, la o distanță  aproximativă de 8 kilometri de stațiune, în afara traseului montan marcat. Acestea au spus că au fost deviate de la traseu de niște copaci căzuți.

Deși le-a fost comunicat să rămână la locul indicat de către ele, cele cinci tinere au ales să se deplaseze în continuare. La sosirea jandarmilor tinerele erau plecate, jandarmii verificând împrejurimile Poienei Albe, dar acestea nu au fost găsite. S-a reușit luarea legăturii cu una dintre tinere, care le-a dat indicii noi despre zona unde s-ar afla, jandarmii reușind să le găsească în zona vârfului Hășmașu Mare, la circa 3 kilometri de zona inițială, potrivit realitateadeiasi.ro.

Căutarea a fost îngreunată de lipsa semnalului telefonic pe zone întinse și de lăsarea întunericului. Tinerele erau echipate corespunzător și nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind doar speriate, la acțiune fiind prezenți și colegii din cadrul Salvamont Gheorgheni. La ora 23:00, tinerele au fost readuse în parcarea unde se afla autoturismul lor, acestea plecând spre locul unde erau cazate.

Recomandări

Posturi vacante la Jandarmeria Iași!

  Starea de alertă a creat locuri de muncă în anumite domenii, unde este nevoie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *