vineri , 18 septembrie 2020 4:54 pm
Iasi booked.net
-1°C

Italienii au decis: Alina Bica rămâne în arest până la extrădare

Alina Bica va aştepta extrădarea în România într-un arest din Italia. Judecătorii au decis menţinerea ei în arest, însă decizia poate fi contestată de fosta şefă a DIICOT.

Este și cazul fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, ce se află, începând de vineri, în custodia Poliției din Italia. În aceeași zonă din Italia, tot vineri, a fost capturat şi Ioan Bene, urmărit internaţional pentru a executa 6 ani de închisoare.

Alina Mihaela Bica era urmărită internaţional în baza Mandatului European de Arestare emis de Tribunalul Bucureşti, pentru favorizarea făptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare.

Ioan Bene era urmărit internaţional în baza Mandatului European de Arestare emis de Tribunalul Bucureşti, pentru fals sub înscrisuri sub semnatură privată, dare de mită, evaziune fiscală. Acesta are de executat 6 ani şi 2 luni închisoare.

Poliţia Română a anunţat că cei doi urmăriţi internaţional sunt în custodia autorităţilor din Italia, urmând să fie prezentaţi unei instanţe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare şi asupra predării către România.

Italia pare a fi un tărâm magic pentru cei din dosarul Bica. Astfel, în iulie 2018, Șerban Pop, fost șef ANAF, inculpat în dosarul Bica, a fost arestat la Milano. Poliția italiană l-a reținut după ce a încercat să-și deschidă un cont curent într-un oficiu poștal din Como. Angajaților Poștei li s-a părut însă ciudat comportamentul acestuia și au sunat la Departamentul Poliţia Poştală şi Comunicaţii din Milano care, după ce au verificat identitatea bărbatului, l-au arestat în vederea extrădării în România, unde a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Alina Bica.

Potrivit rechizitoriului DNA, în 2014, Şerban Pop ar fi primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară, pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.

Recomandări

Scandalul de la Opera din Iași a ajuns la Parchet și la Curtea de Conturi

Prezent la Iaşi, Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat că situaţia de la Opera Naţională …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *