joi , 6 mai 2021 1:54 am
Iasi booked.net
-1°C

Irina-Mălina STRUGARU, studentă la Facultatea de Fizică, va reprezenta UAIC la finala națională FameLab

Irina-Mălina STRUGARU, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost selectată vineri, 16 aprilie 2021, în cadrul unui eveniment online, să reprezinte UAIC la finala națională a competiției internaționale FameLab, una dintre cele mai importante competiții de comunicare a științei din lume.

La selecția regională organizată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și British Council România s-au înscris 3 concurenți. Aceștia au avut la dispoziție doar 3 minute pentru a fascina juriul cu o prezentare a unui subiect științific, fără a se folosi de prezentări tip PowerPoint sau alte resurse media.

Prezentările concurenților au fost evaluate de juriul selecției regionale FameLab în baza a trei criterii: conținut, claritate și carismă. Astfel, câștigătoarea semifinalei de la UAIC a reușit să convingă juriul prin prezentarea unei teme despre soft robotics (robotica moale sau flexibilă), despre funcționarea și aplicațiile acestor tehnologii în medicină și în alte domenii de interes.

În anul 2019, Irina-Mălina STRUGARU a obținut locul al II-lea la faza națională a concursului FameLab unde a abordat, într-o manieră originală și accesibilă publicului larg, o temă complexă privind procesele neliniare și de autoorganizare.

Mi-a plăcut întotdeauna să explic știința altor oameni. Îmi place să cred faptul că, comunicarea științei poate înlătura stereotipurile rigide create în jurul disciplinelor STEM și să îi facă pe cât mai mulți oameni să vadă nu doar frumusețea și distracția experimentelor, dar și să înțeleagă mai bine ce se petrece în spatele acestora. Prin intermediul acestei competiții, îmi doresc să îmi îmbunătățesc abilitățile de prezentare și vorbire în public, dar și să cunosc alți oameni pasionați de știință și să aflu mai multe despre activitatea acestora”, a declarat câștigătoarea selecției regionale, conform unui comunicat trimis redacției.

Locul al II-lea a fost ocupat de Ioana Mihaela NECHIFOR, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Biologie a UAIC, cu o prezentare despre proprietățile regenerative ale amfibienilor, specia Urodela – Axolotl. Pe locul al III-lea s-a clasat Teodora MATEI, masterandă în cadrul Facultății de Fizică, cu o prezentare despre caleidoscop, o incursiune în legile fizicii optice.

Recomandări

Studenta care a fost găsită moartă în cămin s-ar fi sinucis

Studenta care a fost găsită moartă într-o cameră de cămin din Tudor Vladimirescu ar fi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *