joi , 15 aprilie 2021 1:46 pm
Iasi booked.net
-1°C

IPS Părinte Mitropolit Teofan a primit titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Iași”

Unirea Principatelor Române a fost marcată de Consiliul Județean Iași printr-un eveniment ce a purtat titlul „24 ianuarie, Vrerea Nației Române”, desfășurat vineri la Palatul Culturii. În cadrul evenimentului aniversar, Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, i-a fost înmânat titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Iași”. A fost primul titlu de acest fel acordat unei personalități.

Potrivit doxologia.ro, evenimentul „24 ianuarie, Vrerea Nației Române”, desfășurat vineri la Palatul Culturii din Iași, a cuprins momente dedicate special acestei zile cu însemnătate istorică pentru România, susținute de Ansamblul Artistic Profesionist Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, de Filarmonica Moldova, Opera Națională Română Iași, precum și de invitați din Republica Moldova și Ucraina.

Manifestarea a avut parte și de un moment inedit: trei personalități au primit titlul de ”Cetățean de Onoare al Județului Iași”. Alături de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei au primit această distincție Excelența sa Petru Gherghel, Episcop emerit al Episcopiei Romano-Catolice de Iași și Lucian Flaișer, fost președinte al Consiliului Județean Iași. Cei trei au fost primele personalități cărora li s-a conferit titlul de „Cetățean de Onoare al Județului Iași”.

Recomandări

Angajații IULIUS au plantat 3.500 de copaci pentru un viitor cu aer mai curat în județele Iași și Suceava

Ce poți face într-o zi însorită de sâmbătă? Să plantezi fapte bune! Așa au gândit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *