duminică , 28 noiembrie 2021 10:48 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ioana MIHĂILĂ: ”Fiecare minister își pregătește modul de testare a personalului nevaccinat”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că în procesul de testare obligatorie pe bani proprii sau din fondul de sporuri ar putea fi incluși angajații centrelor rezidențiale, ai sistemului de urgență și pompierii nevaccinați anti-COVID-19.

Ministerul Sănătăţii vine cu o propunere de proiect de lege pentru testarea personalului medical. Din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Muncii, probabil ca în acest proces de testare vor fi incluşi şi cei care muncesc în centrele rezidenţiale.

De asemenea, vor fi incluşi, din discuţiile pe care le-am avut cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi pompierii şi angajaţii din sistemul de urgenţă.

Până acum, acestea sunt persoanele pentru care proiectul de lege referitor la testarea din banii proprii sau din fondul de sporuri, în funcţie de cum îşi reglementează fiecare dintre ministere modul de testare a personalului nevaccinat, va deveni obligatorie.

Legat de testarea profesorilor, Ministerul Educaţiei va trebui, împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului, să vină cu un punct de vedere”, a anunţat Ioana Mihăilă.

Recomandări

Nicolae CIUCĂ cere adoptarea cât mai rapid a LEGII prin care certificatul VERDE devine OBLIGATORIU

Florin Roman, vicepreședintele PNL, este de părere că obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *