miercuri , 1 decembrie 2021 9:34 am
Iasi booked.net
-1°C

Investiții pentru posturi transformare subterane din municipiul Iași

Compania de distribuție Delgaz Grid a debutat o investiție de peste 8,5 milioane de lei care va avea drept obiectiv reducerea timpilor de întreruperi în alimentarea cu energie electrică a clienților din zona centrală a municipiului Iași, în urma modernizării a 10 posturi de transformare subterane.

Proiectul prevede lucrări de reabilitare și hidrofobizare a construcțiilor îngropate, precum și înlocuirea echipamentelor electrice.

Până acum au fost terminate lucrările la 7 PTS-uri (posturi de transformare subterane) din zonele: Sărărie (2), Lascăr Catargi, Spital CFR, Spital “Sf. Spiridon” (2), Mitropolie, iar la alte 3 PTS-uri  investițiile sunt în desfășurare, urmând a fi primite până la finalul anului.

Pentru modernizarea unui post de transformare subteran este necesar un ansamblu de activități care debutează cu montarea unui post de transformare suprateran, provizoriu, cu realizarea de legături electrice noi, ce garantează alimentarea cu energie a clienților din zonă. Ulterior, sunt îndepărtate echipamentele electrice din postul de transformare subteran: transformatoare, întrerupătoare de medie tensiune, tablouri de joasă tensiune, cabluri etc., lăsându-se astfel loc pentru intervenții la structura clădirii, atât în interior, cât și în exterior.

Recomandări

Investiție performantă la ALSIM INVEST SRL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *