joi , 2 decembrie 2021 10:43 am
Iasi booked.net
-1°C

Investiții noi la spitalele din Iași

Trei spitale din subordinea Consiliului Județean Iași vor putea fi dotate cu sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendii și în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă.

Consiliul Județean a depus în MySMIS cererea de finanțare pentru Proiectul „Creșterea siguranței pacienților prin achiziția și montajul sistemelor de detectare, semnalizare și alarmare în spitalele din Județul Iași” în vederea finanțării în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Prin Proiect sunt prevăzute investiții pentru reabilitarea infrastructurii existente și majorarea securității la incendii în structurile care folosesc fluide medicale pentru desfășurarea actului medical, în trei mari spitale ieșene:

  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” ,
  • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie,
  • Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. dr. Nicolae Oblu” .

UAT Județul Iași, prin investiția propusă spre finanțare, prevede cumpărarea și montarea în cadrul celor trei unități sanitare –beneficiare ale proiectului a următoarelor sisteme:

  1. Sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu cu acoperire totală: 5 bucăți;
  2. Sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen admise în atmosferă: 7 bucăți;
  3. Completare sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu existente pentru acoperirea tuturor spațiilor: 4 bucăți.

Buget eligibil proiect: 1.897.062,16 lei.

Pentru a împiedica blocarea infrastructurii medicale disponibile și, implicit, afectarea dreptului la sănătate pentru pacienții care au nevoie de internare, se impune evaluarea, extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale, precum și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, și de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creșterea gradului de securitate la incendii.

Recomandări

Incendiu la o terasă de la parterul unui bloc din Onești

Un incendiu a izbucnit azi noapte la o terasa – gril, din municipiul Onești, strada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *