luni , 18 octombrie 2021 11:46 am
Iasi booked.net
-1°C

Investiție de 35 de milioane de LEI pentru realizarea Parcului Industrial HOLBOCA

Parcul Industrial de la Holboca va fi amenajat pe un teren de 30 hectare, iar amplasamentul este adiacent drumului județean DJ 248D și căii ferate magistrale București – Iași – Ungheni.

Săptămâna aceasta, plenul Consiliului Județean va aloca o sumă de 190.000 lei pentru realizarea planului urbanistic. Ulterior, CJ va lansa licitața pentru întocmirea PUZ-ului.

Administrația județeană a preluat terenul de la comuna Holboca, în 2019, pentru o perioadă de 49 de ani în vederea realizării parcului industrial, acordul de parteneriat între cele două entități fiind parafat în vara aceluiași an.

„Prin înființarea acestei zone industriale, instrument cheie pentru impulsionarea mediului de afaceri județean și local, se urmărește creșterea atractivității locației pentru investiții în activități economice, crearea de noi locuri de muncă, creșterea gradului de competitivitate economică, atragerea investițiilor autohtone și străine și atragerea de noi resurse”, este explicația CJ pentru realizarea parcului.

Parcul industrial Holboca va fi administrat de o companie care va fi înființată de cele două entități. În acest an, 93% dintre respondenții unui sondaj realizat în Holboca au precizat că realizarea unui parc industrial pe raza comunei este considerată „foarte utilă și utilă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *