Întru veșnicie… La mulți ani, Luminița Iordache!

Date:

Astăzi ar fi fost, a fost sau este ziua fostei deputate de Iași, Luminița Iordache. Cei care au cunoscut-o și au făcut politică alături de domnia sa își va alege conjugarea verbului.

Fostul deputat UNPR a încetat din viață pe 29 august 2020, după ce s-a luptat cu o boală necruțătoare.

Luminița Iordache, „Luminoasa” cum îi spuneau apropiații a fost de profesie jurist. S-a născut în 19 ianuarie 1955 la Iași, era căsătorită și are două fete. A absolvit în 1974 Liceul Teoretic, iar în anul 1999 a absolvit Facultatea de Drept. În anul 2005 a obținut o diplomă de master în Managementul afacerilor.

Intre 1978 și 1991 a fost șef unitate la SC Comtex SA, iar între 1991 și 2008 a fost director general al unei societați comerciale. Timp de două mandate, in perioada 2000- 2004 și 2004- 2008 a fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Iași, mandat reconfirmat în anul 2008.

Între anii 2005 și 2008 a fost vicepreședinte al organizației județene PSD Iași, perioada în care a ocupat și calitatea de vicepreședinte al organizației naționale de femei din PSD și pe cea a organizației județene de femei a filialei ieșene.

A fost parlamentar în Camera Deputaților în legislatura 2008-2012. A făcut parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții – Secretar (pâna în mai 2010), Vicepreședinte (din apr. 2011), dar și din Comisia pentru comunitățile de români din afară granițelor țării. De asemenea, fostul deputat ieșean a fost membru în Comisia permanentă a Camerei Deputaților și Senatului privind Statutul deputaților și al senatorilor, organizarea și funcționarea ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului (din dec. 2011).

Luminița Iordache a făcut parte și din Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea situației Societății Comerciale «Nicolina» – S.A. și a modului în care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a gestionat activele acesteia în perioada ianuarie 2005 – decembrie 2008. Această a fost membru supleant în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE.

În ultima perioada, Luminița Iordache a fost cea care a coordonat intens activitatea UNPR Iași, structura în care a activat ani la rând. De altfel, fostul deputat Luminița Iordache a fost cea care a pus bazele UNPR la Iași, partidul lui Gabriel Oprea având reprezentare în structurile politice și datorită acesteia.

La mulți ani, întru veșnicie!

Dumnezeu să o odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Ședință CJ IAȘI: Teatrul “Luceafărul” va intra într-un amplu proces de reabilitare și MODERNIZARE

Consiliul Județean Iași a votat astăzi, în ședință ordinară,...

Fostul șef al IPJ Cluj, Mircea RUS, acuzat că lua ”taxă de protecție” de la INTERLOPI

Gazeta de Cluj a dezvăluit faptul că destituirea fostului...

UAIC a deschis anul UNIVERSITAR 2022-2023

Luni, 26 septembrie 2022, la ora 11.00, a avut...